Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Αντιπερισπασμός με... κλομπ και χημικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπερισπασμός με... κλομπ και χημικά

Επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πολυπλόκαμη υπόθεση της Novartis και το "γαλάζιο" αλαλούμ που προκαλεί η προσφυγική κρίση επιχειρεί η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως όχημα την ατζέντα “ανομίας” και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες”! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να ισχυριστεί -στον απόηχο της βίαιης εισβολής των δυνάμεων καταστολής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- πως “η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υπέθαλψε επί τεσσεράμισι χρόνια αυτές τις συμπεριφορές”.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τόνισε ότι “ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα 'νόμος και τάξη' για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους”...

Ενοχοποίηση ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο ακροδεξιό ακροατήριο

“Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Είδαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση” ισχυρίστηκε ο Στέλιος Πέτσας με αφορμή την παρουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον χώρο της ΑΣΟΕΕ όταν γνωστοποιήθηκε ο εγκλωβισμός των φοιτητών από τις αστυνομικές δυνάμεις!

“Η Ιστορία τούς ξεπέρασε” υποστήριξε στο ίδιο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που επανέλαβε τη δήλωση - πυροτέχνημα “ότι από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα” όταν η “αστυνομία ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών, που έβλεπαν το πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Ο Στέλιος Πέτσας, απευθυνόμενος σταθερά στο συντηρητικό - δεξιό ακροατήριο, σημείωσε ότι “η κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά” και συμπλήρωσε ότι “οι μόνοι που θέλουν κλειστά πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά είναι οι γνωστοί 'μπαχαλάκηδες' που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας”. Αναδεικνύοντας την αυταρχική ατζέντα της κυβέρνησης, ενόψει και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατέληξε ότι “οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών”...

ΣΥΡΙΖΑ: “Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις” απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση. Σχολίασε δε ότι “η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού”.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τους κινδύνους του κυβερνητικού αυταρχισμού, σημειώνει ότι “οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα”...

Ρεσιτάλ λαϊκισμού

“Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών” επιχείρησαν να απαντήσουν σε λαϊκίστικους τόνους κυβερνητικοί κύκλοι.

Νωρίτερα, η Ν.Δ. είχε προλειάνει το έδαφος της αποπροσανατολιστικής τακτικής της από τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για “αφωνία” έναντι του... αστυνομικού δελτίου.

“Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Ούτε λέξη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα. Καμία ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εντοπισμός γιάφκας εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ. Κουβέντα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του” ισχυρίστηκαν "γαλάζιες" πηγές αγνοώντας τα “συγχαρητήρια” του Γιάννη Ραγκούση “στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη νέα εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης, αυτή τη φορά της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας»!

Γ. Ραγκούσης: “Μήπως ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει νέο Γρηγορόπουλο”;

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε αυτό το πλαίσιο ότι “η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ευτελίζει τους κόπους και τις νέες επιτυχίες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε ευκαιρία για 'τρολάρισμα' επιπέδου 'Ομάδας Αλήθειας'". Ο Γ. Ραγκούσης, αφού χαρακτήρισε “ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη” την επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ, έθεσε το ερώτημα: “Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει έναν νέο Γρηγορόπουλο;»...

Πρωθυπουργικό προμήνυμα

“Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων, των κατασκευαστών μολότοφ και των διακινητών εντός των πανεπιστημίων” είχε σημειώσει από την Κυριακή ο πρωθυπουργός δίνοντας το “σήμα” της χθεσινής αστυνομικής επέμβασης. Ο Κ. Μητσοτάκης, που δεν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν την παρέμβαση του Μ. Σαλμά στη Δικαιοσύνη, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι “1.500 νέοι αστυνομικοί ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και οι πρώτοι τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στην Αθήνα” και στην επανασύσταση της ομάδας «Δέλτα», “που θα αρχίσει να επιχειρεί τις επόμενες ημέρες”.

Εμμονή με τα προαναχωρησιακά κέντρα

Υπ' αυτό το πρίσμα δεν περνάει απαρατήρητο ότι ο Κ. Μητσοτάκης εστίασε εκ νέου στην κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. “Υπήρχε γενικά μία χαλαρότητα. Το θέμα σφίγγει. Θα δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα προαναχωρησιακά κέντρα. Το πού και το πόσα λίγη υπομονή και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL