Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Αγωγή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά εργαζόμενων!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωγή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά εργαζόμενων!

Η αγωγή του Π. Αρκουμανέα κατά των εργαζομένων

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), που διόρισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχει κάνει αγωγή σε σωματείο εργαζόμενων που διαμαρτυρήθηκε για την πρόσληψή του. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι γνωστό πως είναι προσωπικός φίλος του υπουργού Υγείας, άλλωστε παρευρέθηκαν και στον γάμο του υπουργού. Η προσωπική σχέση δεν εμπόδισε τον Β. Κικίλια να τον διορίσει πρόεδρο στον ΕΟΔΥ (που αντικατέστησε το σκανδαλώδες ΚΕΕΛΠΝΟ).

Προ έτους, ο Π. Αρκουμανέας προσελήφθη στο ίδρυμα Χατζηκώστα για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του. Το σωματείο αντέδρασε κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για «ρουσφετολογική πρακτική». Αυτό ήταν αρκετό για τον Π. Αρκουμανέα προκειμένου να κάνει αγωγή στο σωματείο, τον πρόεδρο του σωματείου και τον γραμματέα του σωματείου ζητώντας συνολικά 120.000 ευρώ, αλλά και προσωπική κράτηση των συνδικαλιστών!

2.000 ευρώ τον μήνα

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Π. Αρκουμανέας ανέλαβε ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνος επικοινωνιακής προώθησης του ιδρύματος Χατζηκώστα υπογράφοντας σύμβαση έργου με μηνιαία αμοιβή 1.500 ευρώ + ΦΠΑ. Επίσης η εταιρεία του Π. Αρκουμανέα Smart Concepts υπέγραψε σχετική σύμβαση έργου.

Τον Ιούλιο ανανεώθηκε η σύμβαση Αρκουμανέα και το σωματείο εργαζομένων του ιδρύματος διαμαρτυρήθηκε.

«Θεωρούμε αδιανόητο να συνεχιστεί η συνεργασία με τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος προσελήφθη με ρουσφετολογική πρακτική, επιβαρύνει το ίδρυμα περίπου με 2.000 ευρώ μηνιαίως και συνολικά μέχρι σήμερα γύρω στα 15.000 ευρώ, με πλήρη αναντιστοιχία, όπως προαναφέραμε, με τις αμοιβές και το έργο των υπόλοιπων εργαζόμενων του Ιδρύματος» τονίζει το σωματείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Ιουλίου.

«Η παρουσίαση του δήθεν έργου του, που σας έχει προσκομίσει ο Π. Αρκουμανέας, αφορά ενέργειες που γίνονταν από πριν στο Ίδρυμα, σχετικά με δωρεές και εθελοντές οι οποίοι προσέφεραν στον χώρο τα προηγούμενα χρόνια. Το κόστος της ετήσιας αμοιβής του Π. Αρκουμανέα επ’ ουδενί δεν υπερκαλύπτεται από το οικονομικό όφελος που φέρνει στο Ίδρυμα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση των εργαζόμενων. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του σωματείου, όπου παρέμεινε για λίγες ημέρες και κατόπιν αφαιρέθηκε.

«Ρουσφετολογική πρακτική»

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηκώστα στις 16 Ιουλίου ζήτησε με... εξώδικο από το σωματείο να ανακαλέσει και υποστήριξε τις προσλήψεις που έκανε ως «αναγκαίες και χρήσιμες». Προσδιόρισε δε τι προσέφερε ο Π. Αρκουμανέα: προβολή του έργου του ιδρύματος στα ΜΜΕ, τήρηση και ενημέρωση της ιστοσελίδας και φροντίδα στην πρόσκληση χορηγών του ιδρύματος. Το εξώδικο υπογράφουν η πρόεδρος του Δ.Σ. Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου και δύο από τα μέλη του Δ.Σ., οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Κώστας Γερογιάννης.

Το σωματείο στις 19 Ιουλίου απάντησε (επίσης με εξώδικο) πως, εφόσον το Δ.Σ. θεωρεί ότι προσβάλλεται, αναιρεί τον χαρακτηρισμό «ρουσφετολογική πρακτική», αλλά επέμεινε ότι οι προσλήψεις «επιβαρύνουν οικονομικά το ίδρυμα, το αποθεματικό του οποίου έχει συρρικνωθεί τα τελευταία έτη», και ότι υπάρχει «δυσαναλογία» έργου και αμοιβής.

Δύο μέρες μετά, στις 21 Ιουλίου, και παρά την ανάκληση του χαρακτηρισμού, ο Π. Αρκουμανέας κατέθεσε αγωγή κάνοντας λόγο για «πολυεπίπεδη προσβολή της προσωπικότητάς μας»! Στρέφεται κατά του σωματείου, του προέδρου και του γραμματέα του. Μεταξύ άλλων ζητάει:

- 5.000 ευρώ κάθε φορά που θα επαναλαμβάνονται οι ισχυρισμοί,

- 3.000 ευρώ για κάθε μέρα που δεν θα ικανοποιούν την απαίτησή τους,

- 60.000 στον Π. Αρκουμανέα,

- 60.000 στην εταιρεία του Π. Αρκουμανέα,

- δημόσια επιστολή συγγνώμης στο Ίδρυμα, στον Δήμο Αθηναίων, στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σε δύο κανάλια (!),

- 6 μήνες κράτηση στον πρόεδρο και τον γραμματέα του σωματείου των εργαζόμενων ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου.

Η αγωγή του Π. Αρκουμανέα κατά των εργαζομένων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL