Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής: / Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής: Την Τρίτη θα εξεταστεί ο Κ. Φρουζής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής: / Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής: Την Τρίτη θα εξεταστεί ο Κ. Φρουζής

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Η πολιτική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσει ο ισχυρός άνδρας της Novartis και το δημοσιοποίησε ο εισηγητής του Σπύρος Λάππας. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα ήθελαν να αποφύγουν την κατάθεση Φρουζή. Από την πλευρά της Ν.Δ., το μήνυμα εστάλη μέσω του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, που είπε ότι «δεν πρόκειται να επαναληφθεί» η αναβολή συνεδρίασης της Επιτροπής. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει το απόγευμα της Τρίτης.

«Εμείς δεν θα τινάξουμε στον αέρα την Επιτροπή»

«Την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής. Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής και σας λέω ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα Ταυτόχρονα με τη συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος, δηλαδή ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Θα προχωρήσει η Επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο απλά. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την Επιτροπή, εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα» τόνισε ο Σπ. Λάππας (στον Real).

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει αίτημα για ανάκληση της απόφασης εξαίρεσης των Τζανακόπουλου - Πολάκη. Υπενθυμίζεται δε πως εκκρεμεί και το αίτημα εξαίρεσης που έχει θέσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα) για τους Θανάση Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κ. Τασούλας: Δεν θα επαναληφθεί αναβολή

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Κ. Τασούλας, αναφερόμενος στην αναβολή της συνεδρίασης, έλεγε (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ): «Αυτό που είδαμε να γίνεται και να εμποδίζεται η Επιτροπή από δύο βουλευτές μη μέλη δεν πρόκειται να επαναληφθεί». Ρωτήθηκε αν θα περιφρουρήσει τη συνεδρίαση καλώντας τη φρουρά και απάντησε: «Με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο. Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι χωρίς να είναι μέλη σε μια Επιτροπή που έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου, παρακαλώ. Δεν είναι μια οποιαδήποτε Επιτροπή Περιβάλλοντος που μπαίνει ένας βουλευτής να την παρακολουθήσει επειδή αφορά τον νομό του». Και για την επόμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι «αυτή θα διεξαχθεί κανονικά. Και θα προστατευτεί η αποστολή της Επιτροπής και η εντολή που έχει δώσει στην Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής».

Ν. Βούτσης: Δεν διευκολύνουμε Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε (στον Alpha) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διευκολύνει τη Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να μην εξεταστεί ο Κ. Φρουζής. «Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, στην αντιπροσωπεία των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική θα βρίσκονται από την αρχή μέχρι το τέλος τόσο ο Π. Πολάκης όσο και ο Δ. Τζανακόπουλος. Εννοώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιοι αντικαταστάτες. Δεν θα διευκολύνουμε την τάση που υπάρχει στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσω διαδικαστικών θεμάτων να μην υπάρξει εξέταση του κ. Φρουζή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργήσει σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL