Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Μ. Τζούφη: Η ΝΔ στερεί τη δυνατότητα σε 25.000 μαθητές να μπουν στα ΑΕΙ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Η ΝΔ στερεί τη δυνατότητα σε 25.000 μαθητές να μπουν στα ΑΕΙ (Ηχητικό)

Για τις 38 σχολές που δεν θα λειτουργήσουν καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ αναστέλλει το άνοιγμα τους μίλησε Στο Κόκκινο η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, η οποία είναι και αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του κόμματος και αναφέρθηκε στο «ξήλωμα» των όσων έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Παιδεία.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/709626757&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Η κα Τζούφη στον Νίκο Σβέρκο μίλησε για μείωση της δυνατότητας σε 25.000 μαθητές να εισέλθουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Η βουλευτής αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εξίσωση των πτυχίων των ελληνικών και ξένων κολλεγίων με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τόνισε πως σε αυτό έχουν αντιδράσει πρυτάνεις, η ΠΟΣΔΕΠ και άλλοι φορείς, ενώ υπενθύμισε ότι αυτά τα κολέγια δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ ούτε σε ό,τι αφορά τα προγράμματα σπουδών, ούτε για το εκπαιδευτικό τους προσωπικό, όπως δεν γίνεται και καμιά αξιολόγηση των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων.

Στόχος της ΝΔ είναι να υπάρξει διοχέτευση φοιτητών – πελατών προς τα ιδιωτικά κολλέγια, εξήγησε η βουλευτής.

Η κα Τζούφη μίλησε για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν έγινε αξιολόγηση για την ίδρυση των νέων σχολών κάτι που όπως δήλωσε αυτό «δεν είναι καθόλου αλήθεια» καθώς υπήρξαν αποφάσεις των συγκλήτων και εκτεταμένος διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες και αποφάσεις επιτροπών πανεπιστημιακών ποια από τα τμήματα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, είχαν εγκριθεί τα πράγματα σπουδών τους, «είχαν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες ακαδημαϊκές διαδικασίες αξιολόγησης για την ίδρυση αυτών των τμημάτων» όπως δήλωσε και ο πρύτανης του ΕΠΚΑ.

Μάλιστα στα πανεπιστήμια που μπήκαν σε αυτήν την διαδικασία δόθηκε και επιχορήγηση επιπρόσθετοι πόροι αλλά και θέσεις πανεπιστημιακών ώστε να αυτά να ενισχυθούν και μάλιστα κάποιες από αυτές τις θέσεις έχουν προκηρυχθεί.

«Έχουμε λοιπόν παλινδρόμηση αυτών των επιλογών και παραβίαση της αυτονομίας των ιδρυμάτων για την οποία κόπτεται η ΝΔ» σημείωσε η κα Τζούφη η οποία αναφέρθηκε και στη μείωση της χρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας κατά 200 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό σε όλες της τις βαθμίδες.

Η κα Τζούφη μίλησε και για πολλά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία αν και έγιναν πολλοί διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι στο σύνολο των εκπαιδευτικών αντιπροσωπεύουν ποσοστό - ρεκόρ 17% αν και τα διεθνή μοντέλα ορίζουν ότι πρέπει να είνναι 5% των εκπαιδευτικών. Το κρίσιμο θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε μόνιμους διορισμούς και παρά το γεγονός ότι υπήρχε προϋπολογισμένη δαπάνη για το 2019 και η ανάγκη ήταν αναγνωρισμένη από όλους, τελικά δεν ολοκληρώθηκε για να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση εξήγησε η κα Τζούφη. Μάλιστα τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν πιέζει ώστε αυτοί οι διορισμοί να γίνουν το προσεχές διάστημα αν και είναι απολύτως απαραίτητοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL