Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Τσοβόλας: "Μεθόδευση Ν.Δ. για να ακυρωθεί η Προκαταρκτική και να διακοπεί η έρευνα"

Eurokinissi

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Να εξαιρεθούν Θ. Πλεύρης, Κ. Κυρανάκης, Β. Κεγκέρογλου"

Αίτημα εξαίρεσης τριών βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η εξαίρεση αφορά τους Θάνο Πλεύρη και Κώστα Κυρανάκη από τη Ν.Δ. και τον Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Την είδηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Δ. Παπαγγελόπουλος (στο ΟΡΕΝ).

Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Τσοβόλας εκτιμά ότι η Ν.Δ. με την απόφαση εξαίρεσης των Τζανακόπουλου - Πολάκη έχει ως στόχο την ακύρωση όλης της διαδικασίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής από το δικαστικό συμβούλιο έτσι ώστε να σταματήσει η έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Χθες ο Δ. Τσοβόλας κατέθεσε αίτημα ανάκλησης της απόφασης της πλειοψηφίας για εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκεπτικό του είναι ότι δεν έχουν τεκμήριο αμεροληψίας, καθώς από τότε που έγιναν μέλη της Προκαταρκτικής έχουν μιλήσει για σκάνδαλο και σκευωρία. Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιμείνουν, η σύνθεση της Επιτροπής θα κριθεί άκυρη από το δικαστικό συμβούλιο. “Δεν μπορεί ο αιτών την εξαίρεση να είναι και αυτός που λαμβάνει την απόφαση” επισήμανε σε δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν προβλέπει την εξαίρεση βουλευτών και μάλιστα είπε ότι θα μπορούσε να είναι μέλη της ακόμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος ή άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. ΄

Χ. Καστανίδης: “Συνεννόηση Τσίπρα - Τασούλα”

«Ποιος λέει ότι δεν μπορούν να τους καλέσουν ως μάρτυρες ενώ είναι στη σύνθεση της Επιτροπής; Ποιος το λέει; Μπορεί να γίνει αυτό» τόνισε (στον Real) ο Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αναλογία με το 2010, διότι τότε οι βουλευτές αφενός αυτοεξαιρέθηκαν και αφετέρου είχαν καταθέσει για την υπόθεση.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εστίασε στην “έλλειψη συνεννόησης κομμάτων και προέδρου Βουλής”. «Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διότι άρχισε η ιστορία με την αίτηση εξαιρέσεως των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η άλλη πλευρά ότι θα ζητήσει την εξαίρεση κάποιων βουλευτών της Ν.Δ. Είναι ένα γαϊτανάκι διόλου κολακευτικό για τη διαδικασία» υπογράμμισε.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις