Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η σύνθεση της επιτροπής "Ελλάδα 2021"

Πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση στην Βουλή

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της επιτροπής «Ελλάδα 2021», που μαζί με το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία θα συντονίσει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής με παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και της προέδρου της «Ελλάδα 2021» Γιάννας Αγγελοπούλου.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν οι καθηγητές Mark Mazower, Roderick Beaton, Richard Clogg, Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, Στάθης Καλύβας, Δημήτρης Γόντικας, ο Βασίλης Ράπανος, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, οι ιστορικοί Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Κώστας Κωστής, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Μαρία Ευθυμίου, Ελπίδα Βόγλη και Γιάννα Λαλιώτου. Επίσης οι Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Μουζέλης, Αριστείδης Χατζής και Ναπολέων Μαραβέγιας.

Από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών θα συμμετάσχουν οι Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θόδωρος Κουρεντζής, Δέσποινα Μουζάκη, Δημήτρης Παπαϊωάννου και Κατερίνα Καμηλάκη. Από τον χώρο των επιστημών οι Κώστας Δασκαλάκης, Ελευθερία Ζεγγίνη, Μαρία Θέμελη, Νίκολας Νεγκροπόντε, Χρήστος Παπαδημητρίου και Γιάννης Ταρνανάς, ενώ από τον χώρο των επιχειρήσεων οι Μάρκος Βερέμης και Γκρέγκορι Παπαδόπουλος.

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις