Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Φωτίου προς υπουργείο Εργασίας: Να προκηρύξετε αμέσως τις 393 μόνιμες θέσεις στους προνοιακούς φορείς

Καθυστερήσεις και αλχημείες με τους αριθμούς των προσλήψεων καταλόγισε στην κυβέρνηση η τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε και την προκήρυξη των 400 θέσεων επικουρικού προσωπικού

«Να προκηρύξετε τώρα αμέσως πρώτα τις 393 μόνιμες θέσεις, να τις μοριοδοτήσετε, όπως προβλέψαμε, να παρατείνετε την ανάρτησή τους μέχρι το τέλος του 2020, τις θητείες των υπηρετούντων επικουρικών επιστημονικού προσωπικού, να προκηρύξετε αμέσως μετά τις 400 θέσεις νέου επικουρικού προσωπικού» κάλεσε την κυβέρνηση η Θεανώ Φωτίου κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για στελέχωση των προνοιακών φορέων που έχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, «κληρονομιά» των μνημονιακών χρόνων.

Η Θ. Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε «αλχημείες» σε σχέση με τον αριθμό των μόνιμων προσλήψεων, εκφράζοντας την απορία της μήπως οι πόροι που προορίζονταν για τις προσλήψεις αυτές κατέληξαν αλλού. Η Θ. Φωτίου επισήμανε στην υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «έχετε αργήσει επικίνδυνα και τα πράγματα βρίσκονται 'στο κόκκινο'. Κινδυνεύετε να τινάξετε τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στον αέρα».

Η Δ. Μιχαηλίδου ισχυρίστηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις της, δεν είχε προχωρήσει τις διαδικασίες των προσλήψεων, διαδικασίες τις οποίες υποτίθεται ότι επιτάχυνε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, η υφυπουργός έκανε λόγο για αποστολή στο ΑΣΕΠ 317 θέσεων μόνιμου προσωπικού και όχι 393, υποστηρίζοντας ότι για 50 από αυτές τις θέσεις δεν υπήρξε απολύτως καμία προετοιμασία.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις