Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο. Γεροβασίλη: Πλημμέλημα η κατοχή καλάσνικοφ και κακούργημα η μολότοφ; (Video)

Η Ο. Γεροβασίλη κατέρριψε την ερμηνεία που έκαναν συγκεκριμένα ΜΜΕ για τις δηλώσεις του Σπ. Λάππα κατά τη διάρκεια νομικής συζήτησης χθες στη Βουλή

Το τι ακριβώς δήλωσε ο Σπύρος Λάππας κατά τη συζήτηση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή εξήγησε η Όλγα Γεροβασίλη, καταρρίπτοντας την ερμηνεία που δίνουν συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η οπλοφορία δεν είναι κακούργημα αν δεν χρησιμοποιείται το όπλο και έφερε ως παράδειγμα την κατοχή καλάσνικοφ που αποτελεί πλημμέλημα.

«Δεν είπε κανείς ότι δεν είναι αδίκημα η κατοχή μολότοφ. Προφανώς είναι αδίκημα. Άλλο όμως αν είναι πλημμέλημα ή κακούργημα. Συζητούσαν για το μέγεθος. Άλλο η κατοχή, άλλο η χρήση» τόνισε, με τον βουλευτή της ΝΔ. Θ. Ρουσόπουλο να συμφωνεί.

«Η συζήτηση στους ποινικούς κώδικες έγινε για τη διαβάθμιση αδικημάτων και την κατηγοροποίησή τους» υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις