Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Κυβερνητικές φωτιές ανάβουν τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβερνητικές φωτιές ανάβουν τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου

“Αλαλούμ” προκαλεί στους κόλπους της κυβέρνησης το ρατσιστικό ντελίριο “γαλάζιων” στελεχών, στο πλαίσιο μιας συγκυρίας που το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιεί εκκλήσεις “σε όλους τους Έλληνες να βάλουν πλάτη στο προσφυγικό”. “Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν” ήταν η φράση-άδειασμα της Ντόρας Μπακογιάννη προς τους Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη που τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της διοργάνωσης των μπάρμπεκιου ακροδεξιών στοιχείων έξω από τις προσφυγικές δομές. Αποστάσεις από τους “γαλάζιους” βουλευτές - που επιμένουν στους ξενοφοβικούς ισχυρισμούς-έλαβαν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ.

“Ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετείται”

“Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ” υπογράμμισε με νόημα (Alpha) η Ντόρα Μπακογιάννη. “Δεν υπάρχει βουλευτής της Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς» διαμήνυσε χαρακτηριστικά και περιορίστηκε να προσθέσει ότι “ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο το θέμα και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά”. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την «ανύπαρκτη οργάνωση" που προγραμματίζει τα ρατσιστικά μπάρμπεκιου επειδή "προκαλεί τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατά στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις»...

Αποστάσεις από βουλευτές της Ν.Δ.

“Είναι άστοχο οτιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά» σημείωσε παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την ενόχληση του Μαξίμου -σύμφωνα με πληροφορίες- για τις δηλώσεις των Κυρανάκη-Πλεύρη. “Αυτό αφορά και τις δύο πλευρές” αρκέστηκε να συμπληρώσει ο Στέλιος Πέτσας (ΑΝΤ1) αξιώνοντας “νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης”.

“Πρέπει να αποφύγουμε τον ρατσισμό, διότι όταν ένας πατέρας, μια μάνα πετάει το παιδί της στη θάλασσα σε απόγνωση, σημαίνει ότι υπάρχει ένα θέμα” ήταν το μήνυμα (Real fm) του Κωστή Χατζηδάκη προς τα “γαλάζια” στελέχη που εκφράζουν ξενοφοβικές θέσεις."Σε ό,τι ρίχνει λάδι στη φωτιά είμαι απέναντι, είτε διά πράξεων είτε διά λόγων" δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Επιμένουν... Ακροδεξιά Κυρανάκης-Πλεύρης

Σε αυτό το φόντο, ο Κώστας Κυρανάκης επέμεινε σε ακροδεξιά γραμμή ισχυριζόμενος (Real, Αlpha) ότι «λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων βάζουν δηλώσεις τύπου Γιαννούλη”, ενώ ισχυρίστηκε ότι «η μοναδική πραγματικότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρωτοσέλιδο της ‘Αυγής’” επικαλούμενος τον χθεσινό κεντρικό τίτλο της εφημερίδας για το “Ρατσιστικό μπάρμπεκιου με χορηγό τη Ν.Δ.”

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να ταχθεί υπέρ “της γρήγορης διαχείρισης των αιτήσεων, ώστε να απορρίπτονται οι αιτήσεις ασύλου όσων δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες και είπαν ψέματα στις αρχές και να γυρίζουν πίσω με απέλαση”. Ο βουλευτής της Ν.Δ. -προβαίνοντας σε ρεσιτάλ υποκρισίας- ισχυρίστηκε ότι προχθές στη Βουλή δεν αναφέρθηκε “στη διαμαρτυρία με το μπάρμπεκιου» καθώς «δεν γνωρίζω ποια είναι η πρόθεσή τους ούτε ποια είναι η εκδήλωση ούτε επιθυμώ να τη διαφημίσω». Αναφορικά δε με την αισχρή ανάρτησή του στο Facebook, που απεικονίζει τον ίδιο και τους φίλους του να τρώνε χοιρινό και να πίνουν αλκοόλ, είπε σε θεατρικούς τόνους: “Όποιος θέλει ας με καταδικάσει γιατί πήγα να πιω μια μπύρα και να φάω σουβλάκια με τους φίλους μου. Η φωτογραφία που ανήρτησα είναι ακροδεξιά ή ρατσιστική;».

“Δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά το ότι δεν μπορούμε να τρώμε χοιρινό ή να πίνουμε αλκοόλ επειδή ενοχλούνται κάποιοι» επέμεινε σε μισαλλόδοξους τόνους και ο Θάνος Πλεύρης (Alpha).

Τέλος, “πλάτη” στους δύο βουλευτές της Ν.Δ. βάζει με συνεχείς αναρτήσεις του στο Τwitter ο Κ. Μπογδάνος...

Αλέξης Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Σταμάτα να χαϊδεύεις τα αυτιά των ακραίων

Να απομονώσει και να καταδικάσει δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό της Ν.Δ. κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Στην αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία. Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα. Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους ‘Μακεδονομάχους’ να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην κάλυψη Κυρανάκη στο ρατσιστικό, ακροδεξιό "μπάρμπεκιου", έκανε λόγο για βουλευτές της Ν.Δ. που "επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων". "Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του", πρόσθεσε.

"Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια" τόνισε και κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να κατανοήσει "ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία". "Ας σταματήσει", πρόσθεσε,"να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL