Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Θερίζει ακροδεξιές θύελλες η κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερίζει ακροδεξιές θύελλες η κυβέρνηση

Έσπειρε φθηνό αντιπολιτευτικό λαϊκισμό και θερίζει ακροδεξιές θύελλες η Ν.Δ. στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης. “Να βάλουμε όλοι πλάτη”, ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος (ΣΚΑΪ) στον απόηχο των ρατσιστικών κρουσμάτων που σημειώνονται στην ενδοχώρα λόγω της μεταφοράς προσφύγων. “Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, άρα θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσουμε σωστά το πρόβλημα», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, αναδεικνύοντας εκ νέου την ανώμαλη προσγείωση της κυβέρνησης στο προσφυγικό πεδίο.

Στρέφοντας δε το βλέμμα προς τους κατοίκους των νησιών, συμπλήρωσε ότι “συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών προς κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος, γιατί όλοι μαζί πονάμε γι’ αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επιχείρησε δε να κατευνάσει τους γαλάζιους αιρετούς της ηπειρωτικής χώρας που θέτουν προσκόμματα στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, λέγοντας ότι «συμμερίζομαι τους μεγάλους προβληματισμούς που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών”.

"Αυθόρμητο κύμα ανθρώπων το 2015"

Για “αυθόρμητο κύμα ανθρώπων που έρχονταν λόγω Συρίας", μίλησε δε ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με τα αίτια του προσφυγικού το 2015, ακυρώνοντας ετεροχρονισμένα το όργιο αντιπολιτευτικού ψεύδους της Ν.Δ. που βασίστηκε στον ισχυρισμό ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τα σύνορα”. “Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλη η κοινωνία», σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στο ίδιο πλαίσιο, επισήμανε ότι “η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της Πολιτείας λόγω της ανάγκης να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη, στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο ωστικό κύμα».

Καταστολή και επαναπροωθήσεις η... λύση Βορίδη

Αντίθετα, «το κρίσιμο είναι να αρχίσουν οι πρώτες επαναπροωθήσεις. Πρέπει γρήγορα να φτιάξουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά”, σημείωσε, κλείνοντας το μάτι στα ακραία στοιχεία των τοπικών κοινωνικών, ο Μάκης Βορίδης ("Παραπολιτικά FM").

Ξενοφοβικό ντελίριο

Τέλος, με ρατσιστικό δηλητήριο επιχείρησε να ποτίσει την κοινωνία της Λέσβου ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου ισχυριζόμενος ότι “υπάρχει και μια ανησυχία, γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες”. Εκτίμησε, δε, ότι “με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν 'μία νέα Ροδόπη'».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL