Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Μαίνεται η σύγκρουση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαίνεται η σύγκρουση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση που ξέσπασε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. με αφορμή την προκήρυξη συνεδρίου ΠΑΣΟΚ για τις 23-24 Νοεμβρίου.

Στην επίθεση που εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά προς τους εσωκομματικούς αντιπάλους της από την ΚΟΕΣ την Παρασκευή απάντησε χθες ο Ν. Ανδρουλάκης, κατηγορώντας την και εκείνος, όπως και ο Π. Γερουλάνος, για μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ “σε κόμμα σφραγίδας”. Στο πλευρό της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσέτρεξαν με τη στάση τους οι Ανδ. Λοβέρδος και Γ. Καμίνης.

Ο Ν. Ανδουλάκης, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά αναγνώρισε τον εαυτό του στις σκληρές κατηγορίες που διατύπωσε η Φ. Γεννηματά, την επέκρινε (ρ/σ Θέμα FM) πως με το συνέδριο τώρα χάνεται η ευκαιρία για ένα συνέδριο που θα αποτελούσε “πολιτικό αντίβαρο” στο συνέδριο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας “με δυνάμεις από τον χώρο μας”. Είπε ότι “είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ”. Πάντως επισήμανε ότι κανείς δεν μιλάει για δυαρχία και ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας.

Κατηγόρησε γενικότερα τη Φ. Γεννηματά για λανθασμένους χειρισμούς που “διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%”. “Από το '17 και μετά οι κινήσεις δεν βοήθησαν να υπηρετήσουμε την εντολή των 220.000 ανθρώπων... Ξεκινήσαμε πολύ περισσότεροι και φτάσαμε να είμαστε το ΠΑΣΟΚ plus του κ. Καμίνη” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να απαντήσει με σκληρή κριτική στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην ΚΟΕΣ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ “που ξέρει να συνθέτει τάσεις και όχι να διώχνει” "έχει σήμερα πνιγεί στην ασφυκτική αγκαλιά του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”. Είπε ότι ο φορέας δεν ξεκίνησε με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών, αλλά “μερικών λεγόμενων 'πρωτοκλασάτων' να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να δεσμεύονται από το όραμα, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ". "Ένα κόμμα που δεν υπηρετεί τη δημοκρατία δεν μπορεί να γίνει ο φορέας της δημοκρατίας" σημείωσε και έκανε λόγο για “ένα συνέδριο που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σφραγίδα και θα το αδρανοποιήσει, ένα συνέδριο που οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην 'Ποταμοποίησή' του".

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι όλα αυτά τα κάνει “από προσωπική φιλοδοξία”, ο Π. Γερουλάνος απέσυρε την υποψηφιότητά του για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Παραμένει επικεφαλής της παράταξης όπως εξελέγη και θα προτείνει ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής.

Λοβέρδος και Καμίνης υπέρ... Γεννηματά

Με “φωτογραφικές” αιχμές προς τον Ν. Ανδρουλάκη, ο Γ. Καμίνης μίλησε για εσωστρέφεια στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. “με τα σύνεργα του ΠΑΣΟΚ” και πρόσθεσε ότι “πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά, γιατί ουσιαστικά αυτό απευθύνεται σε κάποιους που παροικούν μια κομματική Ιερουσαλήμ, ενώ ο κόσμος, όπως είπε, περί άλλα τυρβάζει”.

Ο Ανδ. Λοβέρδος αποκάλυψε (ρ/σ Alpha FM) πως από το καλοκαίρι είχε πει στη Φ. Γεννηματά να κλείσει γρήγορα την εκκρεμότητα του συνεδρίου “γιατί δεν χωράμε στην ημερήσια διάταξη της χώρας”. “Σεβαστές φωνές, αλλά δεν έχουν δίκιο” σχολίασε για τις αντιδράσεις Γερουλάνου, Ανδρουλάκη, Ξεκαλάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL