Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Ακόμα και ο Σ. Κεδίκογλου βρίσκει... "άστοχο" τον Στ. Πέτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακόμα και ο Σ. Κεδίκογλου βρίσκει... "άστοχο" τον Στ. Πέτσα

«Εύστοχες δεν μπορείς να τις πεις τις δηλώσεις. Δεν θεωρώ ότι οι αυξημένες περιπολίες αυξάνουν την πιθανότητα για ατυχήματα" ήταν η δήλωση - άδειασμα του Σίμου Κεδίκογλου (ΣΚΑΪ) προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο βουλευτής της Ν.Δ. και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Σαμαρά σημείωσε ότι “ίσως ο κ. Πέτσας είπε, εν τη ρύμη του λόγου, κάτι που δεν εννοούσε”. Όταν δε ερωτήθηκε “γιατί τότε ο πρωθυπουργός μίλησε για διαστρέβλωση από την πλευρά του κ. Τσίπρα”, ο Σ. Κεδίκογλου, με προφανή αμηχανία, απάντησε: “Δεν ξέρω, δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις”!...

Επιμονή Πέτσα

Σε παράλληλο χρόνο και ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να μην απαντά στην πρό(σ)κληση Τσίπρα, ή να του ζητήσει συγγνώμη ή να αποπέμψει τον εκπρόσωπό του, ο κ. Πέτσας επέμεινε χθες στον Alpha ότι “πρόκειται για μία διαστρέβλωση των λεγομένων μου από τον κ. Τσίπρα”, χωρίς ωστόσο να αποστασιοποιηθεί από την αρχική του τοποθέτηση.

Σημείωσε ότι “την Κυριακή -στην εκπομπή ‘Ακραία Φαινόμενα’ στον ΣΚΑΪ- ρωτήθηκα για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε το προηγούμενο βράδυ ότι ‘εμείς πυροβολούμε και βουλιάζουμε βάρκες και ότι επιστρέφουμε τραυματίες πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία’. Διέψευσα αυτή την καταγγελία, είπα ότι εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα και αναφέρθηκα στο ότι εμείς φυλάσσουμε τα σύνορά μας και ότι έχουμε αυξήσει τις περιπολίες. Είπα συγκεκριμένα ότι, όταν αυξάνεις τις περιπολίες και έχουμε αυξημένες ροές από εκεί, υπάρχει στατιστικά η πιθανότητα να αυξηθούν ατυχήματα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέφυγε στον υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι “δεν μίλησα για νεκρούς φυσικά. Η δήλωση του κ. Τσίπρα έρχεται να αποδώσει μία πρόθεση σε εμάς ότι σκοπίμως θέλουμε να προκαλέσουμε ατυχήματα, καμία σχέση δεν έχει αυτό με τη δήλωσή μου”.

Η δύσκολη δε θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτυπώθηκε στη μικροπολιτική επισήμανση πως “ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι το θέμα πρέπει να μείνει έξω από μικροκομματική κριτική και την πολιτική αντιπαράθεση, όμως τώρα προσπαθεί να το γυρίσει το θέμα σε προσωπικές αντιπαραθέσεις βλέποντας ότι δεν έχει τίποτα στην ατζέντα του”.

Ψευδόμενος πρωθυπουργός

“Δυστυχώς ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ψεύδεται ενώπιον της Βουλής για τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, αλλά τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας, τόνισε, σε αυτό το φόντο, ο Αλ. Χαρίτσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (Κανάλι 1) επανήλθε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό “να δώσει διευκρινίσεις και απαντήσεις για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου” υπενθυμίζοντας ότι “είχαμε ήδη ζητήσει τις διευκρινίσεις από την περασμένη εβδομάδα, αφού αυξημένες περιπολίες θα έπρεπε κανονικά να σημαίνουν αυξημένες διασώσεις”...

Παράλληλα σημείωσε πως "το νομοσχέδιο για το άσυλο, είναι ιδεοληπτικό, γιατί καταστρέφει το αναφαίρετο δικαίωμα των προσφύγων να ζητούν άσυλο".

Θέατρο Μητσοτάκη

“Χθες (σ.σ.: προχθές) έγινε μια θεατρική παράσταση από τον κ. Μητσοτάκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο αρνούμενος να αποδεχθεί την αλήθεια” τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη. Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό “να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα” διαμηνύοντας ότι “η εποχή που μπορούσε με τη γνωστή γκεμπελική μέθοδο, ‘πες-πες κάτι θα μείνει’, να διαστρέφει την αλήθεια για το ποιος είναι ψεύτης, ποιος καταστρέφει τη χώρα και ποιος φέρνει προδοτική συμφωνία πέρασε”.

Πρωθυπουργική αλαζονεία

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος μετά τη χθεσινή συζήτηση, γιατί στην ουσία δεν σχολίασε τον τρόπο απόδοσης των δηλώσεων Πέτσα, αρνήθηκε την ύπαρξή τους» τόνισε σε δηκτικό τόνο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Σε αυτό το πλαίσιο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (Πρακτορείο FM) εξήγησε το “σοβαρό θέμα που τίθεται”:

“Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε -που είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς-, οπότε πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το θεσμικό ατόπημα να κατηγορήσει για ψέματα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε γνώριζε, την κάλυψε, προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει το θέμα, έδειξε και μία απίστευτη αλαζονεία και παραπληροφόρηση και για τον ελληνικό λαό όταν μιλάει στη Βουλή και σε αυτή την περίπτωση πάλι τίθεται ένα θέμα”.

Έθεσε δε το ερώτημα: “Πώς μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να έχει στην κυβέρνηση έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο του οποίου τις δηλώσεις είτε δεν γνωρίζει είτε καλύπτει;».

“Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει λάθος, να ζητήσει συγγνώμη, αν όμως τα είπε ο κ. Πέτσας και αυτά δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης, πρέπει να φύγει ο κ. Πέτσας», υπογράμμισε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Alpha). Στον απόηχο δε του βίντεο με τις αρχικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που πραγματοποιεί τον γύρο του Διαδικτύου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «έχουν ειπωθεί από τον κ. Πέτσα. Το γεγονός ότι Μητσοτάκης λέει πως δεν έχουν ειπωθεί αποτελεί παθογένεια. Θα μπορούσε να ήταν γνώστης και να πει ‘υπάρχει μια παρερμηνεία’. Εδώ υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα και διογκώνει την όποια παρερμηνεία»...

Δυο ιστορικά ψεύδη

“Δεν χρειάζονταν καν το βίντεο με τις δηλώσεις Πέτσα για να αποδειχθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ικανός να συνεχίσει την αρρωστημένη προεκλογική ρητορική περί ψευδολογίας των αντιπάλων του” εκτίμησε ωστόσο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος. Υπενθυμίζοντας τα “δύο ιστορικά ψεύδη” του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και το προσφυγικό επεσήμανε πως η “διαφορά με την περίπτωση Πέτσα είναι ότι τώρα χρειάστηκαν, αντί για μήνες, λίγα λεπτά για να αποδειχτεί πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα”...

Ο Μητσοτάκης διέψευσε τον εαυτό του

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να διαψεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, κατάφερε να διαψεύσει... τον εαυτό του και κάλυψε, ψευδόμενος, τον Πέτσα! Γκάφα ολκής, που αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, και τραγικά χαμηλό επίπεδο για ένα πρωθυπουργό!” ήταν το καυστικό σχόλιο στο Twitter του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL