Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Με "μαχαίρι" απειλεί η Γεννηματά την... "εσωστρέφεια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με "μαχαίρι" απειλεί η Γεννηματά την... "εσωστρέφεια"

Την ώρα που η Φ. Γεννηματά βαλλόταν με κατηγορίες για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Χρηστίδης δημοσιοποίησε αυτή την εικόνα στο πνεύμα του Χάλογουιν, στην οποία το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως ήρωας, για να καλοπιάσει τον κόσμο του. Να επισημανθεί όμως ότι το Χάλογουιν είναι η αμερικανική εκδοχή της Αποκριάς, όταν ο καθένας ντύνεται ό,τι θέλει...

Στον απόηχο της συνεδρίασης της Τετάρτης, όπου επικράτησε συγκρουσιακό κλίμα από τις τοποθετήσεις εκείνων που διαφώνησαν ευθέως με τις επιλογές της Φ. Γεννηματά για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη χθεσινή ΚΟΕΣ επιχείρησε φυγή προς τα εμπρός.

Παράλληλα όμως δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση, αλλά και προειδοποιήσεις προς τους βασικούς εσωκομματικούς αντιπάλους της, απόντος του Ν. Ανδρουλάκη από τη συνεδρίαση. “Μετά το τέλος του συνεδρίου οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του” προειδοποίησε ζητώντας “να σταματήσει μαχαίρι η εσωστρέφεια”. Σε υψηλούς τόνος είπε ότι νιώθει “τεράστια οργή γι' αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συναίσθημα των αγνών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ”.

Η Φ. Γεννηματά αιτιολόγησε τις αποφάσεις της σε σχέση με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ παραπέμποντας σε αποφάσεις που έχουν λάβει τα όργανα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τους περασμένους μήνες. “Πριν από επτά μήνες αποφασίσαμε ομόφωνα την κεντρική στρατηγική μας: αυτόνομη πορεία, λειτουργική ενοποίηση και όχι ομόσπονδη λειτουργία στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.” είπε.

Επίσης προσπάθησε να αιτιολογήσει το αίτημά της για παύση της εσωτερικής σύγκρουσης με το επιχείρημα ότι κινδυνεύει να χαλάσει η εικόνα του φορέα “τώρα που έχουμε αρχίσει να αρέσουμε”, αλλά και τον μεγαλεπήβολο στόχο που έθεσε: “Να πείσουμε ότι ως προοδευτική δύναμη μπορούμε να κάνουμε πράξη στο μέλλον την αυθεντική κυβερνώσα Αριστερά και όχι την πλαστή που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια”.

Ζήτησε “καθαρό λόγο, εξωστρέφεια, πίστη στο εγχείρημα και ενότητα” και προχώρησε σε αντεπίθεση “φωτογραφίζοντας” κυρίως την πλευρά Ανδρουλάκη, ενώ επιχείρησε να απαντήσει και τις ενστάσεις που της τέθηκαν συνολικά στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Είπε ότι η διεξαγωγή συνεδρίου είχε ανακοινωθεί πριν από τις εκλογές και ότι συνεπώς κανείς δεν μπορεί να δηλώνει αιφνιδιασμένος. “Δεν αιφνιδιάζουμε απολύτως κανέναν, να τελειώσει η συζήτηση περί δήθεν αιφνιδιασμού γιατί είναι προσχηματική. Ό,τι έχουμε να πούμε να το λέμε καθαρά και ξάστερα, μην κρυβόμαστε πίσω από προσχήματα, δεν τιμά κανέναν”.

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, “παραμένει ζωντανό μέσα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.”, ότι δεν εκλέγονται όργανα στο συνέδριο γιατί οι αποφάσεις έχουν ληφθεί συλλογικά και δημοκρατικά στην ΚΟΕΣ πριν από το καλοκαίρι και πως δεν υπάρχει ούτε δυνατότητα ούτε λόγος να δημιουργηθούν οργανώσεις βάσεις ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων.

Έτσι σύνεδροι θα είναι οι εκλεγμένοι σύνεδροι του 2015 που παραμένουν στο κόμμα και οι σύνεδροι που εξελέγησαν για να εκπροσωπήσουν το ΠΑΣΟΚ στο ιδρυτικό συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. το 2017. Είπε πως οτιδήποτε άλλο “θα οδηγήσει σε δυϊσμό και αυτοϋπονόμευση” και πως “δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με δυο παράλληλους κομματικούς μηχανισμούς”, διότι αυτό “θα ήταν πολιτικά καταστροφικό”.

Συνεχίζοντας την επίθεση ανέφερε ότι “όλα τα υπόλοιπα είναι προσχηματικά και μετατρέπουν αυτονόητες επιλογές σε μια τεχνητή κρίση την ώρα που πάμε να ανεβούμε και αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που κερδίζει από μια τέτοια τεχνητή κρίση”. Μιλώντας “συναισθηματικά”, όπως είπε, πρόσθεσε ότι “κάποιοι, που μέχρι χθες μιλούσαν για διάλυση του ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχουν κάνει σημαία την πασοκολαγνεία”.

“Πόσες θέσεις θα αλλάξουν μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους και ποιοι είναι οι στόχοι τους; Είναι προσωπικοί; Πολιτικοί; Ποιους εκφράζουν στη βάση; Ταυτίζονται με την πλειοψηφία;”. Προφανώς όχι, είπε, για να προσθέσει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μήνυμα “των κακοδαιμονιών των μηχανισμών του μικρού ΠΑΣΟΚ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL