Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Ο Άδ. Γεωργιάδης καταργεί τη μυστικότητα της Προκαταρκτικής!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Άδ. Γεωργιάδης καταργεί τη μυστικότητα της Προκαταρκτικής!

Όσο μιλάει τόσο εκτίθεται ο Άδωνις Γεωργιάδης. Χθες σε τηλεοπτική του εμφάνιση περιέγραψε στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής παραβιάζοντας τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας! Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας δεν αντέδρασε.

Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του (στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1) όχι μόνο ανέφερε ονόματα προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά περιέγραψε και ένα στιγμιότυπο που δείχνει ότι πιθανότατα έχει ενημέρωση μέσα από την Επιτροπή, της οποίας οι συνεδριάσεις υποτίθεται ότι καλύπτονται από μυστικότητα. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, στην τελευταία συνεδρίαση της Προκαταρκτικής «η Ν.Δ. πρότεινε να κληθούν δύο μάρτυρες από τη δικογραφία τον Φ.Δ. και τη Μ.Μ. (σ.σ.: ανέφερε ολόκληρα τα ονόματα). Μόλις διάβασε ο Σπ. Λάππας, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των δύο ανθρώπων πετάχθηκε και είπε ‘μα αυτοί είναι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος’. Δηλαδή οι ψευδομάρτυρες. Μόλις το κατάλαβε τι είπε, ότι δηλαδή φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τα ονόματα των μαρτύρων που υποτίθεται ότι είναι κρυφά, τον πέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Άρα, για φανταστείτε να αποδειχθεί αύριο στην Προκαταρκτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας γνώριζαν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος - πολλώ δε μάλλον ότι αυτοί τους πήγαν στην Εισαγγελία».

Το ερώτημα δεν είναι αν ο Άδ. Γεωργιάδης μεταφέρει με ακρίβεια το περιστατικό ή επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά πώς γνωρίζει το συγκεκριμένο περιστατικό από τη στιγμή που υπάρχει μυστικότητα της ανάκρισης που διενεργεί η Προκαταρκτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL