Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Χυδαίες ύβρεις Βρούτση κατά της "Αυγής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χυδαίες ύβρεις Βρούτση κατά της "Αυγής"

«Έχει θέμα» με την «Αυγή» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και χθες στη Βουλή εξέμεσε σειρά ύβρεων και χαρακτηρισμών κατά της εφημερίδας. Αφορμή ήταν η διάψευση των στοιχείων που δίνει ο ίδιος για μεγάλο αριθμό εκκρεμών συντάξεων.

Απρόκλητα ο υπουργός Εργασίας στην αίθουσα της Ολομέλειας αποκάλεσε «φυλλάδα» την εφημερίδα: «Έχετε το θράσος με τη φυλλάδα της 'Αυγής' να διαψεύδετε τα στοιχεία των υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας» είπε λίγο αργότερα και συνέχισε στο ίδιο επίπεδο: «Πώς είναι δυνατόν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς που πριν από τρεις μήνες προΐστασθε στο υπουργείο Εργασίας, να αμφισβητείτε και να δίδετε στη φυλλάδα της 'Αυγής' πρωτοσέλιδα περί ψεμάτων, όταν είναι στοιχεία των υπαλλήλων, των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και όχι αυθαίρετα στοιχεία του κάθε υπουργού;».

Άμεσα αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πολύ λίγος ο Γ. Βρούτσης για να χαρακτηρίζει την 'Αυγή' 'φυλλάδα', μια εφημερίδα η οποία εδώ και 70 χρόνια δίνει αγώνες για τη δημοκρατία, που η παράταξή του ήταν αυτή που κατέλυσε, την περίοδο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι μικρός για να χαρακτηρίζει 'φυλλάδα' αυτή την εφημερίδα!» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τους βουλευτές της Ν.Δ. (Γιάννη Οικονόμου και Ζωή Ράπτη) να φωνασκούν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Προτείνω στον κ. Βρούτση την επόμενη φορά που θα βάλει την "Αυγή" στο στόμα του να το έχει πλύνει πολύ καλά".

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ).

(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Ν.Δ.).

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Σοφία Σακοράφα): "Κύριε Τζανακόπουλε, επιτρέψτε μου. Δεν είναι εκφράσεις βουλευτή μέσα σ’ αυτήν την αίθουσα!".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Χαρακτήρισε την ιστορικότατη αυτή εφημερίδα φυλλάδα! Δεν του επιτρέπεται...".

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Σοφία Σακοράφα): "Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι ούτε το επίπεδό σας το επιτρέπει ούτε η μόρφωσή σας να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Δεν κάνατε, όμως, παρατήρηση όταν χαρακτήριζε την 'Αυγή' φυλλάδα, σε εμένα κάνετε παρατήρηση".

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Σοφία Σακοράφα): "Σας παρακαλώ".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "Να προσέχει πώς μιλάει εδώ ο κ. Βρούτσης".

Ο Γ. Βρούτσης σχολίασε ότι «δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο του Δ. Τζανακόπουλου. Είναι γνωστό το ύφος, το πολιτικό του ήθος και ο τρόπος με τον οποίο μιλάει» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ του φώναξε: «Απολύτως! Και το δικό σας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL