Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Θ. Φωτίου: Η ανικανότητα και ο ψηφοθηρικός λαϊκισμός της Ν.Δ. δημιουργήσαν εκρηκτική κατάσταση στο προσφυγικό (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Η ανικανότητα και ο ψηφοθηρικός λαϊκισμός της Ν.Δ. δημιουργήσαν εκρηκτική κατάσταση στο προσφυγικό (video)

Η ανικανότητα και ο ψηφοθηρικός λαϊκισμός της Ν.Δ. δημιουργήσαν εκρηκτική κατάσταση στο προσφυγικό, επισήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής Νοτ. Τομέα Αθηνών και αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

"Ο κύριος Μητσοτάκης προεκλογικά αποδείχτηκε η επιτομή του λαϊκισμού, δηλαδή για να μαζέψει ψήφους έλεγε αυτά που ήθελαν να ακούσουν κάποιοι δηλητηριάζοντας της τοπικές κοινωνίες. Σήμερα βλέποντας τα αδιέξοδα αλλάζει γραμμή", σημείωσε στο ONE CHANNEL.

Επιπλέον συζητώντας για το προσφυγικό η Θ. Φωτίου τόνισε ότι, "στο προσφυγικό-μεταναστευτικό κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα και προσκαλούσε εδώ τους μετανάστες. Έλεγε ότι ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες ενώ χιλιάδες οι παράτυποι μετανάστες. Μιλούσε για μόνον 1.800 επιστροφές σε 4,5 χρόνια ενώ αυτές ήταν μόνον οι ακούσιες επιστροφές. Απέκρυψε τις 18.000 επιστροφές με πειθώ, τις 22.000 μετεγκαταστάσεις σε άλλες χώρες και τις 10.000 επανενώσεις οικογενειών. Για αυτό άλλωστε η Μόρια είχε πριν τις εκλογές μόνον 5.000 άτομα και σήμερα 14.000.

Με τον λαϊκισμό του τόνωσε το ρατσιστικό συναίσθημα τοπικών κοινωνιών και τώρα οι δεξιοί δήμαρχοι δεν συνεργάζονται με τους αρμόδιους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας για να εφαρμόσουν τη μόνη ενδεδειγμένη λύση, την αλληλεγγύη, που ήταν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ".

Επιπλέον διέλυσε το έμπειρο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής για τα αποτελέσματα του οποίου ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Αβραμόπουλος, έδωσε στη Βουλή συγχαρητήρια στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ψήφο των αποδήμων: Δεν αλλάξαμε θέση. Μέχρι σήμερα η μόνη πρόταση στο τραπέζι είναι η δική μας όταν επί 40 χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με το θέμα. Οι απόδημοι πρέπει να εκλέγουν εκπροσώπους τους στη Βουλή, δεν είναι όμως δυνατό η ψήφος τους να προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύοντας κυβέρνηση που τις επιπτώσεις της υφίστανται όσοι ζουν και εργάζονται στο εσωτερικό της χώρας.

Αν ο κύριος Μητσοτάκης φέρει μία πρόταση που να πλησιάσει στη δική μας θα δούμε πώς θα ψηφίσουμε" κατέληξε η Θ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL