Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Κ. Μάρκου: Η σύνθεση των απόψεων στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταπληκτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μάρκου: Η σύνθεση των απόψεων στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταπληκτική

Για ένα καθοριστικό διήμερο στο επίπεδο της οργανωτικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και της γείωσής του με την κοινωνία, κάνει λόγο μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» αναφορικά με την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα, ο βουλευτής του κόμματος στο νομό, Κώστας Μάρκου.

Όπως επισημαίνει αυτό συνέβη:

«Αφενός μεν γιατί ήταν μια πορεία στον λαό που ξεκίνησε από την επαρχεία, αφετέρου επειδή αυτές οι συναντήσεις είναι ριζοσπαστικές. Είναι οι ανοικτές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες το κόμμα εγκαινιάζει την πορεία γείωσης προς τον λαό και την πορεία συμμετοχής του λαού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια συνέλευση πραγματική, ουσίας, με ανοικτά όλα τα ζητήματα, είτε τα πολιτικά της Πάτρας ή και κάποια περιφερειακά προβλήματα. Η διαδικασία σύνθεσης των απόψεων είναι καταπληκτική».

Σε σχέση με την μαζική συμμετοχή του κόσμου ο οποίος έπαιρνε τον λόγο απεύθυνε ερωτήσεις προς τον κ. Τσίπρα αλλά κατέθετε και προτάσεις, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ήταν σημαντικότατο γιατί καταρχήν κατατίθενται σκέψεις και προτάσεις, από όσο περισσότερους είναι αυτό ρεαλιστικό, τόσο περισσότερο μπορείς να οικοδομήσεις το πιο σωστό και κρίσιμο. Το δεύτερο πολύ σημαντικό μήνυμα προς την κοινωνία είναι ότι οι προτάσεις του κάθε πολίτη, φίλου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την στιγμή είναι σε μια ανοικτή «αγορά» απόψεων που υποβάλλονται, χωρίς καμία δέσμευση ή προαπαιτούμενο. Όπως είπε ο πρόεδρος ο καθένας συμμετέχει εφόσον δέχεται το πρόγραμμά και αποδέχεται την πολιτική μας βούληση να αποδώσουμε δίκαιο και δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά ο καθένας που παρενέβη ένιωθε συμμέτοχος στην τελική διαμόρφωση ενός προγράμματος. Τελικά βλέπει ότι ο ρόλος του δεν είναι του ακροατή και χειροκροτητή αλλά του ενεργού υποκειμένου του όλου γεγονότος».

Στο ερώτημα γιατί όλη αυτή η διεργασία δεν είχε ξεκινήσει νωρίτερα, πόσο μάλλον κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάρκου απάντησε:

«Εκείνο το οποίο οφείλουμε να μην ξεχνάμε είναι ότι αναλαμβάνοντας τις κυβερνητικές ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα χρειάστηκε, για να κινήσει αυτή τη μηχανή, να αναλωθεί σε αυτή τη διαδικασία για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις. Υπάρχει μια ολιγωρία σε αυτό που λέτε, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι μέσα στην τετραετία η οργανωτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ και η γείωσή του με την κοινωνία, υστέρησε, αυτό είναι σαφές».   

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/696829946&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL