Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Κ. Νοτοπούλου προς Χ. Θεοχάρη: / Κ. Νοτοπούλου προς Χ. Θεοχάρη: Να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του ελληνικού τουρισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Νοτοπούλου προς Χ. Θεοχάρη: / Κ. Νοτοπούλου προς Χ. Θεοχάρη: Να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του ελληνικού τουρισμού

«Παραπλανήσατε τον ελληνικό τουρισμό, γιατί το κάνατε αυτό; Η ευθύνη σας είναι να διασφαλίσετε τα συμφέροντά του» τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου επισημαίνοντας πως ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει παραδεχθεί ότι γνώριζε τη δεινή κατάσταση της Thomas Cook δύο μήνες πριν την πτώχευσή της. Κατά την ενημέρωση της Βουλής για την πτώχευση της πολυεθνικής εταιρείας, η Κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι, παρά τους ισχυρισμούς του για ουδετερότητα, ο Χ. Θεοχάρης πήρε θέση κι ένιωσε την ανάγκη να δημοσιοποιήσει τη συνάντησή του με στελέχη της Thomas Cook.

Η Κ. Νοτοπούλου αναρωτήθηκε τι έκανε ο Χ. Θεοχάρης για να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τις επιπτώσεις της πτώχευσης της Thomas Cook, ενώ άσκησε σκληρή κριτική και στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που κατήρτισε το υπουργείο Τουρισμού θεωρώντας τις εξαγγελίες «συγκρατημένες», παρότι παραμένουν και ανεφάρμοστες. Για τον επαναπατρισμό των τουριστών που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας, η Κ. Νοτοπούλου σχολίασε δηκτικά ότι «απλώς θεατής ήσασταν, κύριε Θεοχάρη, και ευτυχώς που ήσασταν απλώς θεατής, διότι αν ήσασταν εσείς ο υπεύθυνος, όπως στη Σαμοθράκη, θα βλέπαμε αντίστοιχες σκηνές κρίσης και ντροπής».

«Να εξασφαλιστούν εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις»

Αναλύοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις «ως είχαν», όπως και η διεύρυνση των κριτηρίων για την υπαγωγή εκ νέου στις 120 δόσεις και στις άλλες ευνοϊκές διατάξεις. Επίσης ζήτησε μεγαλύτερη αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και συμψηφισμό τού καταβληθέντος ΦΠΑ από ανείσπρακτα τιμολόγια με την Thomas Cook με τον μελλοντικό ΦΠΑ. Η Κ. Νοτοπούλου πρότεινε επίσης ειδικές ρυθμίσεις για την εξόφληση τραπεζικών δανείων των επιχειρήσεων.

Σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης ο Χ. Θεοχάρης

Μιλώντας περισσότερο σαν βουλευτής της αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά ως υπουργός, όπως παρατήρησε η Κ. Νοτοπούλου, ο Χ. Θεοχάρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πριμοδοτήσατε τη γιγάντωση του φαινομένου της Thomas Cook στην Ελλάδα». Ο Χ. Θεοχάρης υποστήριξε μάλιστα ότι η σχετική συμφωνία ήταν «φαραωνική» υπέρ της εταιρείας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τη συνεργασία της Thomas Cook με τον ΕΟΤ, παρότι υπήρχαν δημοσιεύματα για τα προβλήματα της εταιρείας.

Σε σχέση με τη δική του αντίδραση στην πτώχευση της Thomas Cook, ο Χ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι «ο ρόλος μου δεν είναι να προκαλώ πανικό, αλλά να προστατεύω το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα του ελληνικού λαού, όπως και έκανα». Παρά τις δικές του αναφορές στα δημοσιεύματα για τα οικονομικά προβλήματα της Thomas Cook, ο Χ. Θεοχάρης ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας, ενώ υποστήριξε εκ νέου ότι το υπουργείο Τουρισμού αντέδρασε «από την πρώτη κιόλας στιγμή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL