Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Σκουρλέτης: Χωρίς στοιχεία η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Eurokinissi

«Το σκάνδαλο Novartis χρειαζόταν πολιτική κάλυψη», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Η σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία ακροβατεί σε διάφορες καταστάσεις και βασίζεται, όχι σε στοιχεία, αλλά σε εκτιμήσεις», επεσήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.  

Ο ίδιος μιλώντας στον RealFM σημείωσε ότι «όποιος παρακολούθησε την συζήτηση και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, θα δει ότι πρόκειται, όχι για στοιχεία αλλά για εκτιμήσεις. "πιθανολογώ", "πιστεύω", "μάλλον ήθελε". Αυτά νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα και απ' ότι φάνηκε πρόκειται τελικά για μία επιλογή του κ. Μητσοτάκη η οποία, πραγματικά ακροβατεί ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις, γι’ αυτό και επέλεξε, χθες στη Βουλή, την σκηνική απουσία της κυβέρνησης από τα έδρανα».

«Ήθελε από τη μία να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της δικής του παρουσίας, ως ένας μετριοπαθής πολιτικός ο οποίος δεν παραπέμπει -όπως ο ίδιος λέει-  τους πολιτικούς του αντιπάλους, ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, που προφανώς έχει κάνει σκοπό της ζωής του αυτή την υπόθεση, αλλά και να αφήσει, δια του κ. Παπαγγελόπουλου, όλο το σύστημα που στηρίζει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση να δείχνει τον κ. Τσίπρα». 

Το σκάνδαλο Novartis χρειαζόταν πολιτική κάλυψη

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «όποιος έχει μία στοιχειώδη εμπειρία και γνώση του πώς λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με την επιβεβαίωση ότι δεν μπορεί από μόνο του το πράγμα να κινείται, χρειάζεται και μια πολιτική κάλυψη».

«Κάναμε ότι θεωρούσαμε σωστό για να βοηθήσουμε να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη ευθυνών για όλους και σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι κάποιοι βγαίνουν καθαροί. Μιλώ γι’ αυτούς  που η υπόθεσή τους μπήκε στο αρχείο, που δεν βρέθηκαν στοιχεία», σημεώισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

H πρότασή μας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι πάνω στο τραπέζι

«Στην αυριανή συνάντηση πηγαίνουμε με συγκεκριμένη πρόταση. Και είμαστε ο μόνος χώρος, αυτή τη στιγμή, που έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση νόμου. Σας θυμίζω ότι όταν ήμουν στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση υπήρχαν δύο επιπλέον διατάξεις», υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού .

«Η μία ήταν για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και η άλλη ήταν για τη συγκρότηση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξέταζε τα θέματα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτή ολοκλήρωσε το έργο της και κατέθεσε ένα πόρισμα με τρεις εκδοχές. Την μία εκδοχή την έχουμε ενστερνιστεί και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση νόμου που δίνει το δικαίωμα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, να συμμετάσχουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο οι Έλληνες του εξωτερικού σ’ αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον ο πάνος Σκουρλέτης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «εκείνο που εκτιμούμε ότι μπορεί να προκύψει, είναι μία προσπάθεια, μέσα από την επίλυση αυτής της αναγκαιότητας, να γίνουν κινήσεις, να συνδεθούν ενδεχομένως με τον εκλογικό νόμο, που να έχουμε στην πράξη αλλοίωση της διάθεσης του ελληνικού λαού».

«Μη μου πείτε ότι το ποια κυβέρνηση βγαίνει σε έναν τόπο δεν σχετίζεται με αυτούς που διαβιούν σε αυτόν. Αυτή είναι μία παράμετρος που δεν μπορούμε να τη βγάζουμε έξω από τη συζήτηση. Μιλάμε για τους ανθρώπους που επί δεκαετίες ζουν στο εξωτερικό, φορολογούνται στο εξωτερικό και έχουν την περιουσία τους και ενδεχομένως κάθε δύο - τρία χρόνια, τον Δεκαπενταύγουστο, να έρχονται στο πανηγύρι του χωριού τους. Εμείς την πρότασή μας την έχουμε βάλει πάνω στο τραπέζι» τόνισε ολοκληρώνοντας ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις