Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Σπ. Λάππας: Θέλετε να συσκοτίσετε και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Λάππας: Θέλετε να συσκοτίσετε και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis (Video)

«Θέλετε να συσκοτίσετε και να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επισημαίνοντας το κίνητρο πίσω από την πρωτοβουλία της Ν.Δ. να ζητήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις του στην διερεύνηση του σκανδάλου.

Ο Σπ. Λάππας προκάλεσε την Ν.Δ., αλλά και τις άλλες πολιτικές παρατάξεις, να απαντήσουν αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. «Θα εκστομίσετε μία φορά την λέξη σκάνδαλο για την Novartis;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/embed/vKACUkh7djU

Ο Σπ. Λάππας παρατήρησε ότι οι καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών που στρέφονται εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου πραγματοποιήθηκαν αρκετά αφού αποχώρησαν από τις θέσεις τους. Ειδικά, για την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου ο Σπ. Λάππας σχολίασε ότι στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής της αναφερόταν στην διαφθορά στον χώρο της Υγείας, αλλά κανείς δεν είχε τότε ασχοληθεί.

Ο Σπ. Λάππας θύμισε επίσης ότι δικογραφίες με καταθέσεις που στρέφονταν εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου είχαν φτάσει στην Βουλή από το 2018, αλλά τότε η Ν.Δ. δεν είχε πάρει κάποια πρωτοβουλία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να δημοσιοποιήσει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Δ. Παπαγγελόπουλου με τις εισαγγελείς Ελ. Ράικου κι Ελένη Τουλουπάκη. Ο Σπ. Λάππας αφιέρωσε αρκετή ώρα για να αποδομήσει με νομικά επιχειρήματα τις κατηγορίες της Ν.Δ. κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Επίσης, αναφέρθηκε επί μακρόν στο μέγεθος της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, ζήτημα με μεγάλη συμβολή στην πτώχευση της χώρας, επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις και παρεμβάσεις στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και κρατικών αξιωματούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL