Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Γιαννούλης: Μία συγκεκριμένη ελίτ επιχειρηματιών κερδίζει από τον προϋπολογισμό (Video)

«Το μίγμα του προϋπολογισμού μαζί με τις διαφαινόμενες αλλαγές στα εργασιακά θα επηρεάσουν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών»

Ωφελημένη από τον προϋπολογισμό είναι μία πολύ συγκεκριμένη ελίτ επιχειρηματικών δράσεων καθώς προβλέπεται η μείωση της επιβάρυνσης για τα υψηλά κέρδη, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

«Το μίγμα του προϋπολογισμού μαζί με τις διαφαινόμενες αλλαγές στα εργασιακά θα επηρεάσουν την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Δεν μπορούμε να τα βλέπουμε υπό το πρίσμα του ρεβανισμού, της προχειρότητας, του ερασιτεχνισμού ή της εύνοιας απέναντι σε κάποιες ομάδες που προφανώς μας διασυνδέει κάτι πολιτικά» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, ο Χρ. Γιαννούλης εξέφρασε την ευχή του ότι «σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής θα γίνουν από την κυβέρνηση αυτά που πρέπει για το εθνικό συμφέρον και όχι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε παρωδία την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο την απόσπαση των αρχαιοτήτων του Μετρό από τον σταθμό Βενιζέλου.

Ο Χρ. Γιαννούλης χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα την πρόθεση της κυβέρνησης να υιοθετήσει τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να προχωρήσουν και σε απεργία διαρκείας, ώστε να αποτρέψουν την απόσπαση των αρχαίων.

Στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσφέρθηκε να παραχωρήσει το χρόνο που δικαιούνταν ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, στον πρώην πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» Γιάννη Μυλόπουλο, πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο.

«Δυστυχώς το θέμα μας δεν είναι το μετρό. Είναι η απόφαση ενός πρωθυπουργού που μίλησε με το μαξιλάρι του και εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα και έφερε τα πάνω κάτω. Είναι μια διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού και ένα σύμπλεγμα κατά του Γιάννη Μπουτάρη και των άλλων δυνάμεων που έχουν συμβάλλει σε αυτή την προσπάθεια να παραμείνουν τα αρχαία. Δεν είναι το μετρό το ζήτημα της αποψινής συζήτησης. Είναι το πώς η Νέα Δημοκρατία θα δικαιώσει το παρελθόν της, που είναι πολύ γκρίζο» σημείωσε κλείνοντας την παρέμβαση του ο Χρήστος Γιαννούλης.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις