Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Αλ.Χαρίτσης: Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά μας πάει πίσω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Χαρίτσης: Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά μας πάει πίσω

Για «μια απόφαση που μας πάει πίσω και οδηγεί την ελληνική πολιτεία προς το παρελθόν» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων του πρώην υπουργού Παιδείας Κ.Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, προσθέτοντας ότι «η προσπάθεια που κάναμε επί ΣΥΡΙΖΑ για να κατακτηθεί μια νέα συνείδηση για τη σύγχρονη παιδαγωγική, με επιστημονικούς όρους και παιδαγωγική ισοτιμία ακυρώνεται».

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 αναφορικά με την αλλαγή στάσης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια, έκανε λόγο για «σωστή απόφαση», και παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Σε σχέση με τη Novartis πρόσθεσε ότι «εμείς θα αναδείξουμε το πραγματικό σκάνδαλο» .

«O ΣΥΡΙΖΑ θα στοχεύσει στο να αναδείξει το πραγματικό σκάνδαλο που στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ, οδήγησε σε απώλεια πόρων και πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα» επισήμανε ο Αλ.Χαρίτσης.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύμματος πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε "όλα στο φως", αλλά να βασιστούμε σε αποδεικτικά στοιχεία, όχι απλώς σε δηλώσεις».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ για την αλλαγή στάσης πρόσθεσε ότι «τώρα μιλούν για "σκευωρία", ενώ παλαιότερα μιλούσαν για ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν εκεί που ανήκουν. Αλλά βέβαια το πώς θα επιλύσει ο κ. Μητσοτάκης τις πιέσεις που δέχεται στο κόμμα του, είναι δικό του θέμα».

Τέλος έκανε λόγο για «προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού και κατασκευή σκευωρίας από τη ΝΔ. για το εν λόγω σκάνδαλο.

«Ενώ το πραγματικό σκάνδαλο Novartis βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ ζητείται πλέον η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μία προσπάθεια χυδαίου αντιπερισπασμού και την κατασκευή σκευωρίας. Εμείς δεν θα συναινέσουμε σε αυτό, ας έχουν το πολιτικό θάρρος στη ΝΔ να προχωρήσουν στην υπερψήφιση της σύστασης της προανακριτικής επιτροπής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL