Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
"Γαλάζια" φυγομαχία συνοδεία "πυροτεχνημάτων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζια" φυγομαχία συνοδεία "πυροτεχνημάτων"

Στην εκτόξευση "κούφιων" πυροτεχνημάτων περί... δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis επιμένουν κυβερνητικά στελέχη στο φόντο του πρωθυπουργικού τακτικισμού να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή μόνο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφήνοντας "εκτός κάδρου" τον Αλέξη Τσίπρα.

"Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. αποφασίζει να μην ακολουθήσει την τοξική πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης -η οποία ήταν η μαζική πολιτική δίωξη και στοχοποίηση πρώην πρωθυπουργών και άλλων πολιτικών αντιπάλων- και αφήνει τη Βουλή να προχωρήσει τη διαδικασία που προβλέπεται" σημείωσε σε υποκριτικούς τόνους ο Στέλιος Πέτσας για την κυβερνητική μεθόδευση.

Σιγήν ιχθύος τηρεί η πλευρά Σαμαρά για την κυβερνητική στάση. "Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τη στάση μας" διαμηνύουν πηγές του Μαξίμου.

Πέτσας: "Αλλάζουμε τα κοινοβουλευτικά ήθη"!

"Κάνουμε μία αλλαγή όσον αφορά τα κοινοβουλευτικά ήθη που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα" επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (Alpha 989) στον απόηχο της παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης! Με διάθεση αποπροσανατολισμού πρόσθεσε ότι "δεν στοχοποιούμε κανέναν αντίπαλο, παρά μόνο ζητούμε έρευνα όταν έχουμε σαφείς ενδείξεις, και σαφείς ενδείξεις φαίνεται να υπάρχουν μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

O κ. Πέτσας επεσήμανε ότι "η Προκαταρκτική θα κρίνει αν πρέπει να καλέσει μάρτυρες, να προχωρήσει ή όχι και εν συνεχεία θα αποφασίσει τι θα κάνει" προσθέτοντας ότι "υπάρχει παράλληλη διαδικασία στη Δικαιοσύνη εξέτασης της υπόθεσης αυτής, όπου εξετάζονται και μη πολιτικά πρόσωπα". Σημειώνεται ότι προχθές η Ντ. Μπακογιάννη, αφού τάχθηκε κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής, είχε εκφράσει τη θέση ότι "τον κ. Παπαγγελόπουλο, από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη".

Καταφύγιο στο εκλογικό αποτέλεσμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -σχολιάζοντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Αυγής" για "τζάμπα μάγκες" αναφορικά με τη "δίωξη φαρσοκωμωδία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου"- αναζήτησε καταφύγιο στο εκλογικό αποτέλεσμα καθώς θεωρεί ότι "σε αυτό το τοξικό, διχαστικό κλίμα έχουν απαντήσει οι πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου. Τα άφησαν όλα αυτά πίσω στο χθες".

Περιορίστηκε δε να σημειώσει ότι "εμείς κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Δεν θα υποδείξουμε εμείς στην αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε σε κανέναν στην αντιπολίτευση, με ποιον τρόπο θα κάνει κριτική προς την κυβέρνηση, αλλά εμείς κοιτάζουμε μπροστά".

Προδικάζουν τις εξελίξεις

"Όταν κάποιοι άνθρωποι βρίσκονταν καθημερινά στα ‘μανταλάκια’ ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis και οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο ελλείψει στοιχείων, δεν γίνεται να μην συζητήσουμε το πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία" επεσήμανε σε ρεβανσιστικό ύφος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Πρώτο Πρόγραμμα).

"Όλοι γνωρίζουμε πλέον τι αντίκτυπο είχε το υποτιθέμενο αυτό σκάνδαλο, που τελικά κατέληξε να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία της μεταπολίτευσης" προδίκασε δε ο Κώστας Καραγκούνης! Ο βουλευτής της Ν.Δ. (Πρακτορείο FM) -προσπερνώντας την πρόταση - πρόκληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του - ισχυρίστηκε ότι «θα έπρεπε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να επιζητά να γίνουν Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».

Τέλος, ο Κώστας Κυρανάκης -σε ερώτηση για γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε "εκτός κάδρου της Προανακριτικής"- ισχυρίστηκε ότι "ο κ. Τσίπρας μπήκε μόνος του στο κάδρο. Πολιτικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε τον Παπαγγελόπουλο και έκανε κριτική στην απόφαση της Ν.Δ. Όταν λοιπόν στηρίζει τον Παπαγγελόπουλο, να δούμε τι θα πει στη Βουλή"...

Άρθρα - συνήγοροι του Σαμαρά

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει να σχολιάσει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο ιστότοπος Antinews (που απηχεί τις απόψεις των οπαδών του πρώην πρωθυπουργού) εξαπολύει νέα φαρμακερά βέλη προς το Μαξίμου για την μη συμπερίληψη του Αλ. Τσίπρα στο κάδρο της Προανακριτικής. Σε άρθρο υπό τον τίτλο - ερώτημα "Σε τι είναι συνεπής ο Μητσοτάκης;" σημειώνεται ότι "την καλύτερη κωλοτούμπα όμως οι κυβερνώντες την κρατούσαν για το τέλος. Αθώωσαν εν ριπή οφθαλμού τον άλλοτε σκευωρό Αλέξη. Όλα τα μηχανεύτηκε ο Παπαγγελόπουλος".

Σε παρόμοιο δε μήκος κύματος ο αρθρογράφος των "Νέων" Γιάννης Πρετεντέρης υποστηρίζει ότι "κράτος δικαίου δεν σημαίνει να κλείνεις πολιτικά ποινικές υποθέσεις που κάποιοι άλλοι άνοιξαν πολιτικά" καταλήγοντας ότι "η δημοκρατία δεν είναι δικαστήριο. Αλλά ούτε και κολυμβήθρα του Σιλωάμ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL