Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον "φθηνό τακτικισμό" Μητσοτάκη: / Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον "φθηνό τακτικισμό" Μητσοτάκη: Εξεταστική ή Προανακριτική για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον "φθηνό τακτικισμό" Μητσοτάκη: / Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον "φθηνό τακτικισμό" Μητσοτάκη: Εξεταστική ή Προανακριτική για όλους

Να προχωρήσει σε Εξεταστική ή Προανακριτική για όλα τα πρόσωπα που κατονομάζει ο Αντ. Σαμαράς αντί του τακτικισμού που επέλεξε το Μαξίμου καλεί η Κουμουνδούρου τον Κ. Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας τις διαρροές για την απόφαση του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αλλά όχι για τον Αλ. Τσίπρα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Κ. Μητσοτάκη για "τερτίπια" προκειμένου να ξεφύγει.

"Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια", αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Όπως τονίζουν, ο Κ. Μητσοτάκη σκαρφίστηκε έναν νέο "φθηνό τακτισμό": να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

"Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη", προσθέτουν και τον καλούν εκ νέου, "αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε Εξεταστική είτε σε Προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία".

Υπενθυμίζεται ότι και ο Αλ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ σήκωσε το γάντι λέγοντας χαρακτηριστικά: "Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης", προκαλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει ό,τι προτιμά: "Εξεταστική Επιτροπή, Προανακριτική, Ειδικό Δικαστήριο", για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και εάν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία.

Αλ. Χαρίτσης: Αποπροσανατολισμός και εκδίκηση

Μιλώντας στον Alpha ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει ποιοι και με ποιον τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτά τα σκάνδαλα που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια τα δημόσια ταμεία. "Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου", τόνισε. Ανέφερε δε ότι οι πολιτικές ηγεσίες από το 2007 γνώριζαν για το "πάρτι σπατάλης δημοσίου χρήματος". Επισήμανε ακόμα ότι το θέμα έχει και διεθνείς διαστάσεις, "αφού η Ελλάδα υπήρξε χώρα αναφοράς για τον προσδιορισμό των τιμών σε άλλα 20 κράτη".

"Η εταιρεία εξασφάλιζε υπερτιμολογήσεις στην Ελλάδα, εκτινάσσοντας έτσι τα κέρδη της πανευρωπαϊκά. Στην κρίση δεν μπήκαμε τυχαία. Το 2011 η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα ήταν 4 δισ. ευρώ υψηλότερη. Και εμείς κατηγορηθήκαμε που αναδείξαμε αυτό το σκάνδαλο στις πολιτικές του διαστάσεις», είπε ο Αλ. Χαρίτσης, συνεχίζοντας: “Με το ποινικό σκέλος θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, και ορθώς έστειλε στη Βουλή δικογραφίες που αφορούν πρόσωπα συγκεκριμένα, βάσει της διαδικασίας που ορίζει το σύνταγμα και το άρθρο 86».

Μίλησε ωστόσο και για ένα δεύτερο σκάνδαλο, αυτό του αποπροσανατολισμού και της προσπάθειας να μη γίνει συζήτηση για την ουσία της υπόθεσης, ενώ αναφέρθηκε και στην "εκδίκηση που επιχειρεί η Ν.Δ. προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η κυβέρνησή μας ανέδειξε το θέμα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL