Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Στην τριήμερη Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. το επόμενο "επεισόδιο" εσωτερικής κόντρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην τριήμερη Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. το επόμενο "επεισόδιο" εσωτερικής κόντρας

Στην επικείμενη τριήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να διαδραματιστεί το επόμενο “επεισόδιο” των εσωκομματικών του φορέα. Εκεί η Φ. Γεννηματά επιθυμεί να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα με τα βέλη κριτικής που δέχεται από τον Π. Γερουλάνο και αρχικά από τον Ν. Παπανδρέου.

Δεδομένου ότι το όργανο που συνεδριάζει είναι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και όχι του ΠΑΣΟΚ, τα όποια ζητήματα τεθούν σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ θα έχουν αξία πολιτικής αντιπαράθεσης, όμως δεν μπορεί γι' αυτά να ληφθούν αποφάσεις. “Είναι διαλυτικό να ανοίγουμε συνεχώς την εσωκομματική μας ατζέντα και να βουλιάζουμε σε μια διαρκή εσωστρέφεια...", έλεγε την Κυριακή η Φ. Γεννηματά, προκαλώντας όσους το επιθυμούν να προστρέξουν στις διαδικασίες: “να κατατεθούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι αντιπροτάσεις, αν υπάρχουν".

Ο Κ. Σκανδαλίδης προσπάθησε χθες να ρίξει τους τόνους, λέγοντας (ρ/σ Alpha) ότι “η αναγκαιότητα που γέννησε το Κίνημα Αλλαγής ήταν κάτι που αφορά την καινούργια εποχή και κάτι καινούργιο που έπρεπε να εμφανίσουμε”. Σχολίασε ότι “αυτό το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις περισσότερο συναισθηματικές και λιγότερο πολιτικές". Μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο Π. Γερουλάνος δήλωνε ότι το εγχείρημα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., που ήταν προσπάθεια να μαζέψει προσωπικότητες, απέτυχε. “Πρέπει να έχεις μια αφετηρία με αρχές και αξίες και να προχωρήσεις μπροστά. Να τις μεταφράσεις σε θέσεις και προτάσεις. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο μέσα από το ΠΑΣΟΚ”, πρόσθεσε.

Με υπολογισμένη κριτική, ο ευρωβουλευτής του φορέα Ν. Ανδρουλάκης είπε (ρ/σ Πρώτο Θέμα) ότι το “ΚΙΝ.ΑΛΛ. ξεκίνησε με μία λαϊκή συμμετοχή 220.000 πολιτών, στην πορεία πολλοί έφυγαν, η εξέλιξη ήταν ουσιαστικά να μείνει ο πυρήνας του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ έφερε το αποτέλεσμα που έφερε ως ΚΙΝ.ΑΛΛ.”. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι “η συζήτηση δεν μπορεί να μένει στα σύμβολα, πρέπει να πάει παρακάτω και το παρακάτω είναι το πολιτικό, το ιδεολογικό, αυτό που θα ξαναγοητεύσει τους πολίτες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL