Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Προσπάθεια ελιγμού Μητσοτάκη με... "καραμανλικές" ρήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσπάθεια ελιγμού Μητσοτάκη με... "καραμανλικές" ρήσεις

Μικροκομματικές ακροβασίες επιχειρεί ο πρωθυπουργός στην υπόθεση Novartis, καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί σήμερα τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που θα αφορά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και αφήνοντας εκτός κάδρου τον Αλέξη Τσίπρα!

"Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (θυμίζοντας παρόμοια ρήση που είχε διατυπώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την περίοδο της παραπομπής του Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο) σε συνεργάτες του, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε τόσο τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης όσο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνους για τη... δήθεν "πολιτική σκευωρία".

"Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη" ισχυρίστηκαν "γαλάζιες" πηγές θεωρώντας ότι επιβεβαιώνεται στην πράξη η πρόθεση του πρωθυπουργού να μην μετατραπεί η Βουλή σε "βιομηχανία Εξεταστικών"! Οι ίδιοι κύκλοι, με το βλέμμα στη σαμαρική πτέρυγα, συμπλήρωναν ότι "ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες, αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές".

Αntinews: "Aκόμα και το... δούλεμα, έχει όρια!"

"Ακόμα και το... δούλεμα έχει όρια!" είναι ο τίτλος - μήνυμα προς το Μαξίμου στο κεντρικό άρθρο του ιστοτόπου Antinews που εκφράζει τις απόψεις των οπαδών του Αντώνη Σαμαρά.

"Για να καταλάβω. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ξύπνησε ένα πρωί και είπε: Ας κάνω κάτι το ασυνήθιστο σήμερα! Έτσι, κάτω από μια νεραντζιά του Μαξίμου, του ήρθε η έμπνευση! Και... σκαρφίστηκε το ‘μεγαλύτερο σκάνδαλο’ από συστάσεως ελληνικού κράτους! Και αποφάσισε να παραπέμψει για τη Novartis καμιά δεκαριά νοματαίους, μεταξύ των οποίων και δυο πρώην πρωθυπουργούς! Κι όλοι οι άλλοι... αθώες περιστερές! Δεν είχαν ιδέα! Ήταν αμέτοχοι! Έλεος!" αναφέρει σε ειρωνικό τόνο ο αρθρογράφος για τη μη συμπερίληψη του Αλέξη Τσίπρα στην Προανακριτική Επιτροπή που θα εισηγηθεί σήμερα η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού εξέφραζαν τον προβληματισμό τους περί "ηρωοποίησης του Αλέξη Τσίπρα" σε περίπτωση απόφασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα αφορούσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα διεμήνυαν ότι πρέπει να αποτραπεί "το ενδεχόμενο πόλωσης της πολιτικής ζωής τώρα που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει δυναμικά, κάτι που αποτυπώνεται στην οικονομία και τις αποδόσεις ομολόγων"...

Δ. Παπαγγελόπουλος: "Καλοδεχούμενη η Εξεταστική"

"Η όλη υπόθεση είναι μια αθλιότητα. Καλοδεχούμενη η Εξεταστική. Θα μου δοθεί η ευκαιρία να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς" είχε σημειώσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (CNN Greece, Action 24). "Ο κ. Λοβέρδος, που είπε σήμερα ότι είμαι εγώ ο Ρασπούτιν, έχει πρωτογενή ενημέρωση για το ποιος είναι ο Ρασπούτιν ή του το είπε κάποιος άλλος, που του το είχε πει κάποιος άλλος και που σε αυτόν το είπε κάποιος τρίτος;" ήταν το ερώτημα που έθεσε, σε σκωπτικό τόνο, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ντ. Μπακογιάννη: "Πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη"

Νωρίτερα, ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέδειξε τις πολλές γραμμές που επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς τάχθηκε κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis. "Ο κ. Παπαγγελόπουλος, από τη στιγμή που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη" είναι η "προσωπική άποψη μου" -όπως διευκρίνισε- η πρώην υπουργός Εξωτερικών, που είχε παράλληλα διαμηνύσει ότι "ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκεται στο κάδρο προσώρας".

Στον αντίποδα των επιδιώξεων της "σαμαρικής" πτέρυγας, υποστήριξε δε (ΣΚΑΪ) πως "ο κόσμος πιστεύει ότι όλες αυτές οι Εξεταστικές δεν βγάζουν τίποτε άλλο παρά ένα πολιτικό αποτέλεσμα. Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η Δικαιοσύνη". Επιπλέον η βουλευτής της Ν.Δ. εξέφρασε τη θέση πως "όσες ενέργειες γίνουν θα πρέπει να είναι στοιχειοθετημένες" και πως "αν προκύψουν από τη δικογραφία στοιχεία τα οποία αφορούν άλλους πολιτικούς, τότε να το δούμε σε επίπεδο πλέον νόμου".

Γ. Γεραπετρίτης: "Με φειδώ η μεταχείριση πρώην πρωθυπουργών"

"Ο Αλέξης Τσίπρας στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ μακρινό ενδεχόμενο, δεν θέλω καν να το σκέφτομαι" είχε δηλώσει (Action 24) ο Γιώργος Γεραπετρίτης προϊδεάζοντας για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

"Είναι μια μεγάλη πληγή για τη δημοκρατία ένας πρώην πρωθυπουργός να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είναι ένα ζήτημα το οποίο επί της αρχής θα πρέπει να μας δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλη δημοκρατική ένταση" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο φόντο δε των επιδιώξεων του Αντώνη Σαμαρά δεν πέρασε απαρατήρητη η αποστροφή του κ. Γεραπετρίτη ότι "οι πρώην πρωθυπουργοί δεν είναι απλά πολιτικά πρόσωπα κατά την έννοια του άρθρου 86 του συντάγματος, είναι πρόσωπα τα οποία έχουν υπηρετήσει στο ύψιστο πολιτικό αξίωμα και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει η μεταχείρισή τους να γίνεται με πολύ μεγάλη φειδώ και να μην υπάρχουν σε καμία περίπτωση κατηγορίες που αποδίδονται αστήρικτα".

ΝΕΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών

Υπέρ Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας η πρώην υπουργός

Άλλα δύο "χτυπήματα" -πέραν του μετώπου Novartis- προς τον Αντώνη Σαμαρά επεφύλαξε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη αναβιώνοντας το πολεμικό μέτωπο με τον πρώην πρωθυπουργό. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε με νόημα ότι εκείνη δεν θεώρησε ποτέ τη Συμφωνία των Πρεσπών "προδοτική", καθώς "η λέξη προδοσία είναι πολύ βαριά λέξη. Δεν πετάγονται έτσι αυτές οι κουβέντες". Σε αντιφατικούς ωστόσο τόνους προέταξε την ανάγκη "αυτή η κακή συμφωνία, τουλάχιστον, να εφαρμοστεί"!

"Ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου και αυτό δεν μπορώ να το αποσυνδέσω" ανέφερε δε η Ντόρα Μπακογιάννη στον απόηχο των βλέψεων του Αντώνη Σαμαρά προς την Ηρώδου Αττικού. Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή της κυρίας Μπακογιάννη να πάρει αποστάσεις από το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν ψήφισε το 2015 τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς είπε ότι "αυτό δεν έχει σημασία. Εμένα ρωτάτε για τον κ. Παυλόπουλο. Όταν θα έχετε τον πρωθυπουργό, θα τον ρωτήσετε γι’ αυτό το θέμα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL