Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ ξέχασε την αύξηση του κατώτατου μισθού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Η ΝΔ ξέχασε την αύξηση του κατώτατου μισθού (Video)

Ο προϋπολογισμός του 2019 ήταν και είναι στο σύνολό του ένα έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για την οικονομική της πολιτική.https://www.youtube.com/embed/FimEeNQooT4

Όπως είπε μιλώντας στον Ant1, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ «που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό της έργο» αλλά και στη ρύθμιση των 120 δόσεων. «Είχαν ψηφιστεί στη Βουλή και ήταν τμήμα του προϋπολογισμού που σήμερα εκτελείται» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, επισήμανε ότι το μέτρο που είχε λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε 10% μεσοσταθμική μείωση και 30% μείωση για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες. «Η ΝΔ στα 250 εκατ. μείωσης του ΕΝΦΙΑ, προσέθεσε άλλα 200 εκατ. που τα χρησιμοποίησε όχι για να ελαφρύνει τις μικρές και μεσαίες περιουσίες αλλά για να ελαφρύνει περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ. Αυτή είναι η διαφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της ΝΔ» τόνισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις κατηγορίες περί προεκλογικών παροχών, σημείωσε ότι υπήρχε ένα πακέτο 1,2 δισ. που ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2018, σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο και το Νοέμβριο είχε ψηφιστεί το σύνολο των μέτρων. Το Μάιο του 2019 ήρθε το δεύτερο ύψους 1 δισ., «γιατί τότε ήταν που είχαμε στη διάθεσή μας την αποτίμηση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018. Προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος» διευκρίνισε και συμπλήρωσε:

«Όταν πήραμε αυτά τα μέτρα, η τότε αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και ότι θέτουμε σε κίνδυνο τον στόχο του 3,5% του πλεονάσματος. Τώρα ξαφνικά φαίνεται να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρόκειται για κορυφαία πολιτική αντίφαση της ΝΔ».

https://www.youtube.com/embed/1AKjwWOQwWc

Σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, ο Δ. Τζανακόπουλος παρατήρησε ότι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων δεν έχει ψηφιστεί ακόμα. Όπως σημείωσε, πρόκειται για μείωση κατά 4%που  ελαφρύνει κατά κύριο λόγο τα υψηλά και πολύ υψηλά κέρδη. «Το 10% των επιχειρήσεων παίρνει περίπου το 90% του δημοσιονομικού χώρου. Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ή για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Πρόκειται για στοχευμένη μεγαλύτερη ελάφρυνση προς τη μεσαία τάξη την οποία δεν επιλέγει η ΝΔ».

«Αναμένουμε να δούμε τον προϋπολογισμό του 2020 για να δούμε από πού θα εξοικονομηθεί δημοσιονομικός χώρος. Η ΝΔ ξέχασε την αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν είπε τίποτα για το 2020. Τα οικονομικά της ΝΔ εξυπηρετούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους εργοδότες» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL