Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Το ξέσπασμα των δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ξέσπασμα των δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλονίκης

Το βράδυ του Σαββάτου, στο "Βελλίδειο", η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα του κόσμου. Αυτό που συνέβη όμως την ώρα που μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πατριδοκαπηλία της Ν.Δ. δεν είχε προηγούμενο.

“Βρεθήκαμε στον τοίχο να απολογούμαστε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις διαδηλώσεις των δήθεν μακεδονομάχων και λένε ότι όχι μόνο θα την εφαρμόσουν αλλά και θα την τιμήσουν”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η βοή από τις επευφημίες των παρευρισκομένων, που για ώρα χειροκροτούσαν όρθιοι, κάλυψε τα πάντα. Ένα ξέσπασμα λογικό, μια δικαίωση μετά από σχεδόν δύο χρόνια ακροδεξιάς τρομοκρατίας, που έβρισκε τη σιωπηρή και άλλοτε ενεργό στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το τι συνέβαινε πέρυσι τέτοια εποχή στη Θεσσαλονίκη. Ένα ξέσπασμα του δημοκρατικού κόσμου της πόλης, που τόσο υπέφερε από τη μαύρη προπαγάνδα και τη βία.

Υποκριτές και εγκλωβισμένοι

“Καλά θα κάνουν και θα την τιμήσουν, της αξίζει να τιμηθεί, αλλά αυτό κάνει ακόμη πιο εμφανή την κυβίστησή τους”, συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας. Κατηγόρησε ακόμη τον Κ. Μητσοτάκη ότι δεν είπε λέξη για το ότι χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα κέρδισε πρωτοβουλία κινήσεων στην Ε.Ε. και στα Βαλκάνια και ότι "καταφέραμε να αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για την κυπριακή ΑΟΖ”.

“Οι υποκριτές, που πέρυσι τροφοδοτούσαν το κλίμα του εθνολαϊκισμού και πυροδοτούσαν τον διχασμό, μόνο και μόνο για να κερδίσουν λίγες ψήφους στις επερχόμενες εκλογές. Υποκριτές, διπλοπρόσωποι αλλά και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα. Γιατί ό,τι κάνεις σε αυτή τη ζωή, το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για άλλη μια φορά εξήρε τη συμβολή του Ν. Κοτζιά στην επίτευξη της Συμφωνίας.

Παράλληλα, δήλωσε διπλά υπερήφανος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, είπε, “θα μείνει στην Ιστορία”, τονίζοντας πως δεν οπισθοχώρησε μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος. “Είμαστε υπερήφανοι που αναλάβαμε το πολιτικό κόστος, γιατί κάναμε ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της”, υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL