Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.5°C21.8°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C21.8°C
5 BF 36%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.4°C
0 BF 46%
Κ. Ζούλας: / Κ. Ζούλας: Οι εργαζόμενοι φταίνε που έκλεισε η ΕΡΤ γιατί απεργούσαν!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζούλας: / Κ. Ζούλας: Οι εργαζόμενοι φταίνε που έκλεισε η ΕΡΤ γιατί απεργούσαν!

Η κομματικότερη επιλογή από τη μεταπολίτευση και μετά έγινε στην ΕΡΤ και εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή, καθώς διορίστηκε πρόεδρος ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Ν.Δ. Είναι τόσο κομματικές οι επιλογές που έσπευσαν να επιρρίψουν την ευθύνη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τη δημιουργία της αλήστου μνήμης Δ.Τ. στους εργαζόμενους, τη στιγμή που ακόμη και η Ν.Δ. έχει πάρει αποστάσεις από εκείνη τη σκοτεινή περίοδο!

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα διοίκηση να στηρίξει μόνη της η Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν παρών. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ζούλα ως προέδρου, του Γιώργου Γαμπρίτσου ως διευθύνοντος συμβούλου και των Νίκου Ελματζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη ως μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Ν. Βούτσης: Εναρμονισμένοι με τις «Ομάδες Αλήθειας»

Το πολιτικό υπόβαθρο της διαφωνίας ανέδειξε ο πρ. πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Ξέρετε πολύ καλά ότι λειτούργησαν, ενδεχομένως λειτουργούν ακόμα Ομάδες Αλήθειας, αδιαφανείς, ‘Ομάδες Αλήθειας’, οι οποίες προφανώς επιδίδονται όχι στην καλλιέργεια και τη θεραπεία της αλήθειας. Εκτινάχτηκαν, όχι με μονομερή ευθύνη, τα fake news και η πολιτική των fake news, που θίγει το σύνολο της ενημερωτικής διαδικασίας και οπωσδήποτε του πολιτικού κόσμου. Λειτούργησαν καρτέλ ενημέρωσης για τη χειραγώγηση πολιτικών απόψεων σε κορυφαία ζητήματα π.χ. για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, και μέχρι δολοφονίας χαρακτήρων. Και εννοώ καρτέλ ενημέρωσης, κοινές συσκέψεις για πρώτο, δεύτερο, τρίτο θέμα, κυρίως στις ιστοσελίδες, και ύστερα η διαμόρφωση μιας εντύπωσης στην κοινή γνώμη γύρω από αυτά. Η διαμόρφωση δηλαδή ενός ασφυκτικού πλαισίου παραπληροφόρησης, που συγκροτούσε τον πυρήνα αυτού που έχει αποκληθεί αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», τόνισε ο Ν. Βούτσης και απευθυνόμενος στον Κ. Ζούλα υπογράμμισε: «ήσασταν συναινών, ήσασταν εναρμονισμένος στην πολιτική που ασκήσατε με όλο αυτό το πλέγμα, που δεν περιποιεί τιμή στη δημοσιογραφία ούτε περιποιεί τιμή στον δημόσιο διάλογο».

Μείωση προσωπικού

«Δεν έχω μετάσχει ούτε σε αρχισυνταξίες ιστότοπων, όπως ονομάσατε. Σε όλη μου τη ζωή κινήθηκα διαφανώς», απάντησε ο Κ. Ζούλας, ο οποίος ταυτίστηκε με το «μαύρο» στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι το ‘μαύρο’ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει», επειδή γίνονταν απεργίες! Προανήγγειλε αποχώρηση προσωπικού (πιθανότατα με εθελούσιες) λέγοντας πως «από τους 2.200 μόνιμους εργαζόμενους, μόνο οι 170 είναι κάτω των 40 ετών. Απαιτείται ανανέωση προσωπικού, χωρίς απολύσεις». Στην κριτική για κομματισμό αντιπαρέβαλε τα 30 χρόνια δημοσιογραφικής του πορείας και είπε ότι η βούληση του πρωθυπουργού είναι η ευθυγράμμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τις επιταγές του συντάγματος. «Είναι σαν να λέτε ότι όποιος έχει περάσει από ένα κόμμα είναι καταδικασμένος τρόπον τινά να υπηρετεί το κομματικό συμφέρον και να μη βλέπει το εθνικό συμφέρον», υποστήριξε.

Μ. Κάτσης: Γελάνε και οι πέτρες

Τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διόριζε τον Θανάση Καρτερό ή τη Ράνια Σβίγγου, αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης. «Πώς είναι δυνατόν να ακούγεται στην επιτροπή και να μη γελάνε και οι πέτρες ότι ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Κ. Ζούλα, που τον είχε διευθυντή στο γραφείο Τύπου, να πάει στην ΕΡΤ και να την κάνει αντικειμενική;» είπε ο Μ. Κάτσης και πρόσθεσε δηκτικά: «για ‘Πράβντα’ μιλούσατε, για ‘Μαδούρους’ μιλούσατε, για κομματικό κράτος μιλούσατε, και σήμερα τα κάνετε όλα στο πολλαπλάσιο».

Ο Μ. Κάτσης επέκρινε την κυβέρνηση ότι άφησε να φύγουν από την ΕΡΤ ο Παναθηναϊκός και ο Άρης προκειμένου να πάνε στη NOVA, την οποία «εποφθαλμιά για την αγορά της ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ» (σ.σ.: ο Βαγγέλης Μαρινάκης). Ακόμη ρώτησε τον Ν. Ελματζιόγλου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης στούντιο, αν η Δ.Τ. εξέπεμψε από τα δικά του στούντιο και με ποιο αντίτιμο. «Έχω δουλέψει μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ήμουν ποτέ κρατικοδίαιτος. Και πάω στην ΕΡΤ, για να συμβάλω στους σκοπούς με τη γνώση και την εμπειρία των σαράντα χρόνων που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό μόνο», ήταν τα μόνα λόγια που είπε στη συνεδρίαση ο Ν. Ελματζιόγλου...

Σημειώνεται πως όταν η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα είπε στους προτεινόμενους ότι «έχετε καλά βιογραφικά, αλλά μη μας πείτε πως δεν είστε κυβερνητικοί, κομματικοί», ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης της απάντησε ότι αυτό «είναι ρατσιστικό»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL