Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Ε. Αχτσιόγλου: Συρρίκνωση μισθών και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Αχτσιόγλου: Συρρίκνωση μισθών και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ (Video)

Το αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και στην κρίση δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.https://www.youtube.com/embed/4lgjZqEjM6I

«Για εμάς η δίκαιη ανάπτυξη προϋποθέτει τη στήριξη της εργασίας. Αντιθέτως στο αναπτυξιακό μοντέλο της ΝΔ έχουμε μία συνολική υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και μία υποβάθμιση του μηχανισμού που θα έφερνε αυξήσεις μισθών, δηλαδή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» σημείωσε μιλώντας στον Ant1.

Παράλληλα, όπως είπε, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της ΝΔ υπάρχουν πολλές φωτογραφικές ρυθμίσεις επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων πολύ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. «Αυτό δείχνει ένα αναπτυξιακό μοντέλο κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, συρρίκνωσης εργασίας και μισθών, ένα μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και στην κρίση. Δεν είναι αυτό το μοντέλο που θα μας πάει στην επόμενη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ε. Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν βήματα στην αγορά εργασίας, αν και παραδέχτηκε ότι δε λύθηκαν όλα τα προβλήματα. «Η ανεργία μειώθηκε κατά 10% και δημιουργήθηκαν 670.000 θέσεις εργασίας. Κάναμε δουλειά με το ΣΕΠΕ, καθώς μειώθηκε η αδήλωτη εργασία περίπου κατά 10%, ενώ ξεκίνησαν να μπαίνουν κάποιοι κανόνες κυρίως στα ωράρια. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει ότι θα καταργήσει τον κανόνα για τη δήλωση των υπερωριών. Είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος, ελπίζω να το ξανασκεφτεί» επισήμανε.

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε αυτή τη στιγμή τα όποια οικονομικά μέτρα υλοποιούνται ή εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό, είναι «επειδή έχουμε μία καλή κατάσταση στην οικονομία της χώρας η οποία επιτεύχθηκε λόγω της δουλειάς που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά πρωτίστως λόγω των θυσιών του ελληνικού λαού».

«Τεράστιο σκάνδαλο η Novartis, εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι»

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της ΝΔ περί «σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis, η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ο ορισμός της φράσης “εκεί που μας χρωστούσανε θέλουν να μας πάρουν και το βόδι”. Η υπόθεση της Novartis είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο, έχει κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο και συνδέεται με τη διαχείριση πολιτικών προσώπων. Ανεξαρτήτως αν μιλάμε για το αδίκημα της δωροδοκίας  ή το αδίκημα της απιστίας, αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης».

https://www.youtube.com/embed/ijEg-__WFUM

Σημείωσε, επίσης, ότι «έχουμε τεράστιο κόστος για το ελληνικό δημόσιο, είναι δεδομένη η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων που γινόταν για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η υπερτιμολόγηση αυτή δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, διότι η τιμή των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι τιμή αναφοράς και για άλλες χώρες, άρα οδηγούσε σε ένα μεγιστοποιημένο κέρδος για τη Novartis.

Υπήρχαν πολύ συγκεκριμένες προενημερώσεις, προκειμένου να μπορεί να  κάνει κινήσεις η εταιρεία για να έχει τη λιγότερη απώλεια στην περίοδο του PSI. Όλα αυτά είναι δεδομένα και υπάρχουν και σε εισαγγελικό πόρισμα. Άρα, μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο του οποίου όλες οι προεκτάσεις διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Εμείς αναδείξαμε την υπόθεση και την πήγαμε στη δικαιοσύνη».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL