Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κούλογλου: Ο μακεδονομάχος Σαμαράς δεν μπορούσε ούτε επίτροπος να γίνει (Video)

« Ή ο κ. Σαμαράς έλεγε ψέματα προεκλογικά και δεν πίστευε αυτά που λέει ή σήμερα έχει διαφορετική θέση από την επίσημη κυβέρνηση»

«Η δημαγωγία, το ψέμα, ο λαϊκισμός έχουν κοντά ποδάρια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στην κυβίστηση της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ας δούμε τι έλεγε η ΝΔ και προεκλογικά τι λέει τώρα. Προεκλογικά χαρακτήριζαν τη Συμφωνία από προδοτική – ο Σαμαράς και μία πτέρυγα της ΝΔ - μέχρι ότι είναι πάρα πολύ βλαβερή. Μάλιστα μιλούσαν και για ανταλλαγή συντάξεων» σημείωσε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στο Kontra.

«Τι είπε σήμερα (σ.σ. χθες) η κυρία Μπακογιάννη; Είπε ότι θα τιμήσουμε και την τηρήσουμε. Δεν είπε καν αυτό που έλεγαν προεκλογικά ότι “θα κοιτάξουμε κάθε στιγμή στην ενταξιακή πορεία της Β. Μακεδονίας αν δεν εφαρμόζει τη Συμφωνία και τότε θα παρεμβαίνουμε”» συμπλήρωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική έκανε λόγο για μία διαφορετική πολιτική και τόνισε ότι είτε η ΝΔ θα το παραδεχτεί είτε θα βάλει το κεφάλι της ως στρουθοκάμηλος μέσα στην άμμο. « Ή ο κ. Σαμαράς έλεγε ψέματα προεκλογικά και δεν πίστευε αυτά που λέει ή σήμερα έχει διαφορετική θέση από την επίσημη κυβέρνηση» ανέφερε παράλληλα ο Στ. Κούλογλου και στάθηκε στην περίπτωση του Μαργαρίτη Σχοινά.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφωνίες. Απόδειξη η τοποθέτηση του κ. Σχοινά ως Ευρωπαίου επιτρόπου. Είχε εκφραστεί κατηγορηματικά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι μόνο αυτός αλλά όλη η ΕΛΚ, όλες οι ευρωπαϊκές έδρες του ευρωκοινοβουλίου.

Ένα από τα κριτήρια τοποθέτησής τους ήταν ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση ο Σαμαράς ως μακεδονομάχος να εμφανιστεί και να περάσει από την έγκριση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ως απλός επίτροπος, πολύ περισσότερο ως αντιπρόεδρος» υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο