Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Οι έρευνες συνεχίζονται - Γίνεται λόγος για δύο απόστρατους * Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ομολογία του ενός / ΟΥΚάδες και αποθηκάριος εμπλέκονται στην υπόθεση της Λέρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι έρευνες συνεχίζονται - Γίνεται λόγος για δύο απόστρατους * Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ομολογία του ενός / ΟΥΚάδες και αποθηκάριος εμπλέκονται στην υπόθεση της Λέρου

Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της έρευνας σχετικά με την αφαίρεση στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις στους οποίους έχουν εστιαστεί οι έρευνες ομολόγησε, όμως οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ακόμη αναζητούνται τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιωτικές αρχές, η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ έχουν «εγκλωβίσει» έναν υπαξιωματικό που ήταν αποθηκάριος της βάσης και σήμερα υπηρετεί στη βόρειο Ελλάδα και δύο ΟΥΚάδες που έχουν υπηρετήσει στη βάση και σήμερα έχουν αποστρατευθεί. Αυτά τα τρία άτομα εντοπίστηκαν σε οπτικό υλικό από κάμερες να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης σε ύποπτη ώρα της μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «τρεις» εντοπίστηκαν από την ΕΥΠ, ενώ πηγές από το ΥΕΘΑ ανέφεραν πως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου επιτάχυνε τις διαδικασίες εντοπισμού των υπόπτων. Ερευνάται επίσης αν τα τρία άτομα μετέφεραν μέρος των όπλων και των πυρομαχικών που αναζητούνται. Η βάση της Λέρου παραμένει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση της προανάκρισης.

Πάντως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αρκέστηκε χθες με μία τυπική ανακοίνωση να σημειώσει ότι οι έρευνες συνεχίζονται υπό πλήρη μυστικότητα.

Θ. Δρίτσας: Σοβαρότητα!

Όσον αφορά τις πολιτικές εντυπώσεις ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επέκρινε την κυβέρνηση που υπαινίχθηκε ότι η αφαίρεση των πυρομαχικών έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Ξαφνικά είδαμε προσπάθεια άντλησης πολιτικής υπεραξίας», υπογράμμισε. Πρόκειται για «επιπόλαιες εκδηλώσεις», είπε (στο δελτίο ειδήσεων του Kontra) ο Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Το ζήτημα έχει σοβαρότητα. Ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεται κανείς να κρατά στάση συνέπειας. Αυτό κάναμε από την πρώτη στιγμή. Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπαιξε με αυτά τα θέματα, ούτε όταν ήταν αντιπολίτευση πριν από το 2015. Ζητούσαμε ενημέρωση και τους προστατεύαμε από γκάφες».

«Χρειάζεται η υπόθεση να ερευνηθεί μέχρι τέλους. Να προσδιοριστούν η ερμηνεία και το είδος της αφαίρεσης και η σκοπιμότητά της» τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μην υπάρξουν σκοπιμότητες στη διαχείριση της έρευνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL