Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κυριακή Μάλαμα: Με το πρόσχημα της ανάπτυξης η ΝΔ παραδίδει την οικονομία στον πιο παρασιτικό καπιταλισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακή Μάλαμα: Με το πρόσχημα της ανάπτυξης η ΝΔ παραδίδει την οικονομία στον πιο παρασιτικό καπιταλισμό

"Με το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθιστά την ελληνική οικονομία βορά στον πιο παρασιτικό και κερδοσκοπικό καπιταλισμό" τονίζει σε δήλωσή της η Βουλευτής Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, της κυβέρνησης.

"Πίσω από τις γραμμές της “απλοποίησης διαδικασιών” και της “ψηφιακής διακυβέρνησης”, μπορεί κανείς να διαβάσει μία πλειάδα εξαιρέσεων από ελέγχους και κανόνες, με μοναδικό γνώμονα την αδειοδότηση και της εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών και παρασιτικών επενδύσεων" επισημαίνει η Κυριακή Μάλαμα.

"Η ανάπτυξη αυτή που φέρνει το νομοσχέδιο θα λειτουργήσει σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του κόσμου της εργασίας. Με τις τροποποιήσεις που θέλει να εισαγάγει το σχετικό νομοσχέδιο, ένας υπουργός περιβάλλοντος θα μπορεί να αδειοδοτεί πολύ βαριές βιομηχανικές επενδύσεις, χωρίς να υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη του τυχόν αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων για τον έλεγχο υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα, εισάγεται η σκανδαλώδης κατηγορία εργασιακών συμβάσεων “με ειδικούς όρους”. Αυτό σημαίνει πρακτικά συμβάσεις εργασίας χωρίς όρους, δηλαδή εργασία σε επιχειρήσεις με όλους τους εργαζόμενους στον κατώτατο μισθό. Αυτή η ανάπτυξη συμφέρει την οικονομία ή είναι στα μέτρα κερδοσκοπικών επενδύσεων που αδημονούν να αδειοδοτηθούν;" καταλήγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL