Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας το Master Plan του ΟΛΠ ΑΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας το Master Plan του ΟΛΠ ΑΕ

Το «νέο» Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ και τα σχετικά παραρτήματα που το συνοδεύουν και το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των υπηρεσιών του Υπουργείου μετά την αποστολή αυτού από την εν λόγω εταιρεία, ζητούν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αίτησή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων αλλά ούτε για την έναρξη διαβούλευσης, έτσι όπως ρητά προβλέπεται από την Σύμβαση Παραχώρησης. Και προσθέτουν ότι τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζουν τα νέα επενδυτικά σχέδια για το λιμάνι του Πειραιά.

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Ναυτιλίας για το Master Plan ΟΛΠ ΑΕ

"Η λιμενική πολιτική της Ελλάδας είναι εκ της γεωμορφολογίας και γεωπολιτικής θέσης της στη Μεσόγειο, καίριας σημασίας για την πολυμερή ανάπτυξή της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερη βαρύτητα έχει το λιμάνι του Πειραιά και το είδος της ανάπτυξής του.

Σε αυτή τη διαδικασία το Κράτος οφείλει να μην απεμπολεί τον ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο και να παρακολουθεί στενά την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της ΟΛΠ ΑΕ με σκοπό την περιφρούρηση του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, των εργασιακών δικαιωμάτων και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Σημαντικό, επίσης, για την επιτυχία της ισόρροπης ανάπτυξης είναι η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των παραλιμένιων Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, διαδικασία που συνιστά άλλωστε και συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίζεται, ή πάντως να μην εμποδίζεται από την επένδυση, η βιωσιμότητα και ανάπτυξη των υπόλοιπων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών πόρων και δραστηριοτήτων στην περιοχή.

Πριν λίγες μέρες, με δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερωθήκαμε ότι η ΟΛΠ ΑΕ κατέθεσε «νέο» Master Plan, ανακοίνωση που επανέλαβε και ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.
Επειδή κατά τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδριάσεις της ΕΣΑΛ έχουν ληφθεί ήδη αποφάσεις που αφορούν στο τότε κατατεθέν Master Plan,

Επειδή η ΟΛΠ ΑΕ είχε την υποχρέωση κατάθεσης σχεδίου Master Plan, το οποίο θα ήταν προσαρμοσμένο στις παρατηρήσεις της ΕΣΑΛ, ώστε να λάβει τελική έγκριση,

Επειδή καμία μέχρι τώρα κίνηση δεν έχει γίνει για την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων αλλά ούτε για την έναρξη διαβούλευσης, έτσι όπως ρητά προβλέπεται από την Σύμβαση Παραχώρησης και Επειδή τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζουν τα νέα επενδυτικά σχέδια για το λιμάνι του Πειραιά

Παρακαλείται, στο πλαίσιο αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει στο Σώμα:

• Το «νέο» Master Plan της ΟΛΠ ΑΕ και τα σχετικά παραρτήματα που το συνοδεύουν και το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των υπηρεσιών του Υπουργείου μετά την αποστολή αυτού από την εν λόγω εταιρεία".

Οι αιτούντες Βουλευτές

Νεκτάριος Σαντορινιός

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Δρίτσας Θοδωρής

Κασιμάτη Νίνα

Παπάς Νίκος

Ραγκούσης Γιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL