Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Τεράστια σπέκουλα και αλχημεία της ΝΔ με τους μετακλητούς (Video)

«Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε τετραπλάσιους καταγεγραμμένους μετακλητούς από αυτούς που είχα εγώ»

Καυστική απάντηση στη ΝΔ σχετικά με το έγγραφο που κυκλοφόρησε με το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καταγγέλλοντας τον αρμόδιο υπουργό Γ. Γεραπετρίτη για αλχημείες.

«Το έγγραφο που βγήκε χτες ως απάντηση του κ. Γεραπετρίτη κάνει μία αλχημεία που δημιουργεί εντυπώσεις. Καταγράφει ως μετακλητούς όχι απλώς αυτούς που είναι μετακλητοί, δηλαδή μπαίνουν για τη θητεία, και είναι εξωτερικοί σύμβουλοι, αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι και είναι μόνιμοι στη γραμματεία του Μεγάρου Μαξίμου καθώς και το προσωπικό των υπουργών Επικρατείας που ήταν στο Μαξίμου» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι γίνεται μία τεράστια σπέκουλα.

Όπως είπε, το κόστος των 17 εκατ. ευρώ δεν αφορά μόνο τους μετακλητούς, αλλά συνυπολογίζονται και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζουν και υπηρετούν και σήμερα. «Θα είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον να γίνει αντίστοιχη κοστολόγηση με αυτήν τη νέα προεδρία που έχει φτιάξει ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε με νόημα.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, καθώς υπενθύμισε ότι μόλις πριν ένα μήνα ψηφίστηκε το επιτελικό κράτος, δημιουργώντας την «τεράστια υδροκέφαλη προεδρία του πρωθυπουργού με 450 στελέχη, με στρατιές μετακλητών και μάλιστα με αλλαγή του καθεστώτος των μετακλητών, καθώς μειώθηκαν τα προσόντα και αυξήθηκαν οι απολαβές».

Η Μ. Ξενογιαννακόπουλο επισήμανε επίσης ότι ο Κ. Μητσοτάκης όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε τετραπλάσιους καταγεγραμμένους μετακλητούς από αυτούς που είχε η ίδια στην αντίστοιχη θέση.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο