Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο "Φόρουμ Αμπροσέτι" ο Αλ. Τσίπρας

Πρώτο επίσημο ταξίδι - Θα προτάξει την ανάγκη για ριζικές και θαρραλέες λύσεις για την Ευρώπη παρεμβαίνοντας στο ίδιο πάνελ με Ρ. Πρόντι, Μ. Μόντι και Γκ. Βίλντερς

Για το μέλλον της Ευρώπης, τα μαθήματα της κρίσης και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας αύριο στο ετήσιο "Φόρουμ Αμπροσέτι" στο Κόμο της Ιταλίας. Την ανάγκη για ριζικές και θαρραλέες προτάσεις και λύσεις αναμένεται να προτάξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το πάνελ στο οποίο θα συμμετάσχει μαζί με τον Ρομάνο Πρόντι, τον Μάριο Μόντι και τον Γκερτ Βίλντερς.

Στο κλειστό συνέδριο που διοργανώνεται στο ιταλικό θέρετρο θα δώσουν το “παρών” από σήμερα υψηλόβαθμοι πολιτικοί, τραπεζικοί και επενδυτικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με κλιμάκιο πέντε Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος, ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στιβ Μπάρκλεϊ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιόργκ Κούκιες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί το πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο συγκεκριμένο φόρουμ. Λίγους μήνες πριν από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Αλ. Τσίπρας συμμετείχε σε ημερίδα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρώην επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Μισέλ Μπαρνιέ και τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μόντι και Λέτα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις