Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ολγα Γεροβασίλη: / Ολγα Γεροβασίλη: Ο Κ. Μητσοτάκης να καταδικάσει τις αιμοδιψείς δηλώσεις Μαρκόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολγα Γεροβασίλη: / Ολγα Γεροβασίλη: Ο Κ. Μητσοτάκης να καταδικάσει τις αιμοδιψείς δηλώσεις Μαρκόπουλου

Ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, πριν καν συμπληρώσει δύο μήνες βουλευτής, κινδυνεύει να βρεθεί ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της Ν.Δ.! Ο βουλευτής προκάλεσε ανατριχίλα όταν δήλωσε την Τρίτη στον ΑΝΤ1: "όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης 'πω πω το παιδί'". Ακόμη και οι παρουσιαστές της εκπομπής ένοιωσαν την ανάγκη να επισημάνουν ότι δεν χρειάζεται να χυθεί αίμα.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα καταγγέλλει τον βουλευτή της Ν.Δ. ότι παραβίασε τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών και καλεί τον πρόεδρο «να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του κοινοβουλευτισμού». Παράλληλα, με δήλωσή της η Όλγα Γεροβασίλη καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη «να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του». Η δήλωση Μαρκόπουλου «είναι αποτέλεσμα της εμμονής της Ν.Δ. για την εφαρμογή του δόγματος 'Νόμος και Τάξη' και κλείνει το μάτι σε κλιμάκωση χρήσης βίας», τονίζει η Όλγα Γεροβασίλη.

Στην επιστολή της προς τον Κ. Τασούλα ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η δήλωση του Δ. Μαρκόπουλου «προσβάλλει τον βουλευτή και το κύρος του Κοινοβουλίου. Εσείς, ως πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού και των βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους. Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL