Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Χρ.Σπίρτζης: Δημόσιος έπαινος η κριτική του ΚΙΝΑΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ.Σπίρτζης: Δημόσιος έπαινος η κριτική του ΚΙΝΑΛ

«Παρά την τραγική στιγμή, δεν μπορώ παρά να απαντήσω στη συνεχιζόμενη εμπάθεια του ΚΙΝΑΛ απέναντι τόσο στο πρόσωπο μου όσο και σε όσους διαχώρισαν τη θέση τους από τη νεοφιλελεύθερη πορεία και τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, πορεία η οποία, δυστυχώς, για μεγάλο τμήμα του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «είναι γνωστό σε όλους και κυρίως στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο έχει πολυετή εμπειρία "αδιάφορης" διακυβέρνησης και του οποίου στέλεχος υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα ως Πρόεδρος στην Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, ότι τόσο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και το υπουργείο Μεταφορών καμία ευθύνη δεν έχουν για την συντήρηση του ελικοπτέρου και τον χώρο προσγείωσης και απογείωσης του».

«Όπως δεν έχουν καμία ευθύνη για τις γραμμές υψηλής και μέσης τάσης και τη σήμανση τους. Αυτό φαίνεται ακόμη και στην επιστολή του τέως Προέδρου της Αρχής και στελέχους του ΚΙΝΑΛ, που δεν απευθύνεται καν στο υπουργείο Μεταφορών ή στην ΥΠΑ, αλλά στον αρμόδιο φορέα» επισημαίνει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Χρ.Σπίρτζης προσθέτει ότι «ξέρουν παρά πολύ καλά ότι η ευθύνη του χώρου προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων δεν ανήκει στην ΥΠΑ ή στο υπουργείο Μεταφορών».

«Ξέρουν ότι τα σχέδια πτήσεων κοινοποιούνται στον Πύργο Ελέγχου, ο οποίος δίνει έγκριση για την πτήση σε σχέση με την εναέρια κυκλοφορία και όχι με τον χώρο προσγείωσης - απογείωσης ο οποίος δεν απαιτείται να είναι αδειοδοτημένος, με ευθύνη του πιλότου και της εταιρείας του ελικοπτέρου. Δυστυχώς, γι αυτούς δεν συνεχίσαμε ούτε την παράδοση των ρουσφετιών του παλαιοκομματισμού, ούτε αλλάξαμε τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που υπηρετούσαν στις ανεξάρτητες αρχές, όπως η Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, μέχρι τη λήξη της θητείας τους.

» Πιθανά το πραγματικό πρόβλημα για το ΚΙΝΑΛ, είναι ότι δεν ανανεώθηκε η θητεία του τέως Προέδρου της Αρχής. Δεν προξενεί έκπληξη η συγκεκριμένη στάση του ΚΙΝΑΛ. Ιδιαίτερα μετά την απλοχεριά του να συνεχίζει να δίνει στελέχη στην κυβέρνηση της ΝΔ για να καταλάβουν κρατικές θέσεις, σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα. Η, δε, κριτική απέναντι μας για ανικανότητα από τα συγκεκριμένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί δημόσιο έπαινο».

Καταληκτικά ο κ. Σπίρτζης αναφέρει πως το ΚΙΝΑΛ «συνεχίζει να να προσφέρει - με εμπάθεια απέναντι στον προοδευτικό κόσμο - υπηρεσίες στη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη» και συμπληρώνει: «Κάποιοι είναι δυστυχείς που δεν συμμετέχουν ακόμη και δίνουν εξετάσεις...».

Τέλος, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στον Πόρο.

Σημειώνεται ότι το Κίνημα Αλλαγής ζητεί να αναζητηθούν ευθύνες από τον πρώην υπουργό Χρ.Σπίρτζη για το ότι «δεν έπραξε όσα ζήτησε η Πολιτική Αεροπορία για την ασφάλεια των πτήσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL