Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ο Π. Πικραμμένος έδειξε ότι τους ενοχλεί η Θάνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Π. Πικραμμένος έδειξε ότι τους ενοχλεί η Θάνου

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη για τη σπουδή του να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ανέδειξε για μια ακόμη φορά την "προσχηματικότητα του κωλύματος" που προσπαθεί να στοιχειοθετήσει η Ν.Δ. για να εκπαραθυρώσει τη Β. Θάνου.

Με την παρέμβασή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους, προειδοποιώντας από βήματος της Βουλής ότι "εάν η κυβέρνηση επιχειρεί τον έλεγχο μιας ανεξάρτητης αρχής, προκειμένου να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα, όχι μόνο εμείς σας ελέγχουμε, όχι μόνο η ελληνική κοινωνία σάς ελέγχει, αλλά και οι θεσμοί θα σας ελέγξουν και οι δικαστικοί θεσμοί στην Ελλάδα, αλλά και οι θεσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

"Να πείτε στην κ. Βεστάγκερ"

Οι Κυρ. Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος επιχείρησαν ρελάνς με υπόνοιες ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει λόγους να ανησυχεί και πως η κυβέρνηση θα τους μεταφέρει στην αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο Μ. Βεστάγκερ.

Όμως η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν άμεση: "Όταν, κ. Μητσοτάκη, επικοινωνήσετε με την κ. Βεστάγκερ, μην ξεχάσετε να αναφερθείτε στο γεγονός ότι ένας επιχειρηματίας έχει τόσα πολλά συσσωρευμένα Μέσα στη χώρα και το μοναδικό πρακτορείο διανομής του Τύπου και αυτός ο επιχειρηματίας τυγχάνει να είναι ταυτόχρονα χορηγός σας και να έχει οικογενειακές σχέσεις με τη δική σας οικογένεια. Μην ξεχάσετε να το πείτε αυτό στην κ. Βεστάγκερ, να βγάλει τα συμπεράσματά της".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Ν.Δ. ενοχλείται γιατί έγινε έλεγχος από την Επιτροπή "σε αυτό το καρτέλ" και ότι γι’ αυτό έσπευσε "με τέτοια σπουδή τα φωτογραφίσει την κ. Θάνου, λες και ήταν Πασιονάρια στο κομμουνιστικό κίνημα τόσα χρόνια, συριζαία χρόνια".

Δυσφορία στις Βρυξέλλες

Με τοποθέτησή του ο Δ. Παπαδημούλης είχε μεταφέρει κλίμα δυσφορίας στις Βρυξέλλες "και για το περιεχόμενο και για τη μεθόδευση της ρύθμισης". "Καλύτερα να γίνει μια μικρή υποχώρηση παρά να ακολουθήσει ένας διασυρμός της χώρας" είπε ο Ν. Παππάς, θυμίζοντας την απόφαση - κόλαφο όταν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Β. Όρμπαν έπαυσε τα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

"Θέλετε ματαίωση ελέγχων"

Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε πως η παύση των μελών της Επιτροπής συνεπάγεται κίνδυνο ματαίωσης και τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέταση σοβαρών υποθέσεων, "ακόμα και ματαίωσης σε υποθέσεις όπου επίκειται η παραγραφή είσπραξης πολύ σημαντικών προστίμων". "Μήπως αυτό θέλετε τελικά;" είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη.

"Σπίτι της"!

Όμως, ο Άδ. Γεωργιάδης ήδη είχε αναλάβει να διατρανώσει την πρόθεση της Ν.Δ. να διώξει τη Β. Θάνου. "Μόλις δημοσιευθεί ο νόμος στο ΦΕΚ, αμέσως θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη για να πάει σπίτι της (σ.σ.: η Β. Θάνου) και ως πολίτης ας διεκδικήσει όσα δικαιώματα νομίζει ότι έχει".

Παραδοχή Πικραμμένου

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι τα προσχήματα που επικαλείται η κυβέρνηση καταρρίφθηκαν και από το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, επισημαίνοντας ότι η τροπολογία αντιβαίνει το δίκαιο της Ε.Ε.

Ο Π. Πικραμμένος παραδέχτηκε ότι "υπάρχει όντως ένα πρόβλημα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου" όμως, πρόσθεσε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση. Αντίθετα έδειξε ως πρόβλημα το ότι η κ. Θάνου, όπως είπε, "πήρε τις αποφάσεις σε ασφαλιστικά μέτρα και δεν πήρε κανονικά αποφάσεις", "για να μην ελεγχθεί από την Κομισιόν". "Γιατί τις πήρε αυτές τις αποφάσεις παρά την αντίδραση των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής; Η κ. Θάνου θα ελεγχθεί γι’ αυτό από την Κομισιόν". Θα μπορούσα να πω και πολύ περισσότερα, αλλά δεν λέω άλλα" πρόσθεσε.

"Ουσιαστικά με την παρέμβασή σας επιβεβαιώσατε όσα λέμε περί προσχηματικότητας κωλύματος για την κ. Θάνου" του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. "Επιβεβαιώσατε ότι αυτό που σας προβληματίζει δεν είναι το αν κατέχει αυτή τη θέση έχοντας κομματική ή πολιτική κρίση, αλλά το τι έκανε αυτό το διάστημα. "Μας είπε ο κ. αντιπρόεδρος ότι το πρόβλημα ήταν πως έκανε (η κ. Θάνου) ασφαλιστικά μέτρα για την υπόθεση του 'Άργους' για να μην ελεγχθεί από την Επιτροπή". "Δεν έχετε δίκιο", του είπε, "τα ασφαλιστικά έγιναν γιατί ήταν η διαδικασία του επείγοντος, επειδή βάλτωνε αυτή η υπόθεση επί δυο χρόνια επί προεδρίας του κ. Κυριτσάκη".

Καταρρίπτοντας το έτερο επιχείρημα της κυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι, εφόσον ο Π. Πικραμμένος είχε θητεύσει στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, "αυτό σημαίνει ότι ένας δικαστής έχει τη δυνατότητα να καταλαμβάνει αυτή τη θέση και άρα δεν είναι μια θέση κομματικής επιλογής, συνεπώς ουδέν μεμπτόν για την κ. Θάνου".

"Πώς γνωρίζει λεπτομέρειες;"

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε λόγο για "μεγάλο θεσμικό ατόπημα" από πλευράς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

"Διερωτώμεθα προς τι το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. αντιπροέδρου για συγκεκριμένη υπόθεση μεγάλου οικονομικού ενδιαφέροντος, πώς γνωρίζει τις λεπτομέρειες που ο ίδιος ανέφερε για την υπόθεση αυτή και πώς γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα ελεγχθεί (δήθεν) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά παράβαση των κανόνων ανεξαρτησίας και αυτονομίας στη λήψη αποφάσεων των εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού, εκθέτοντας, έτσι, με τα λεγόμενά του και την Ευρωπαία επίτροπο" αναφέρει.

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

"Σας προκαλώ να συστήσετε Εξεταστική για τη Novartis"

"Θα είναι το Βατερλώ σας, θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, σκάνδαλα στην Υγεία"

Στο ευφυολόγημα του Π. Πικραμμένου ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν εκείνος που τον "έβαλε" στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς Διαφθοράς έστειλαν την υπόθεση Novartis στη Βουλή και την έστειλαν χωρίς να την ελέγξουν, γιατί ο νόμος το επέβαλλε, όλα τα πρόσωπα που είχαν διατελέσει υπουργοί". Μάλιστα σημείωσε ότι η Ν.Δ., ενώ έως χθες κατήγγειλλε ως σκευωρούς τους δικαστές, σήμερα επιχαίρει για τις αποφάσεις τους.

"Για να τελειώσει αυτή η υπόθεση, εγώ σας προκαλώ να συστήσετε Εξεταστική Επιτροπή για τη Novartis, για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, όλα αυτά τα χρόνια τι συνέβη με το φάρμακο, με την υπερκοστολόγηση" υπογράμμισε. "Θα είναι το Βατερλώ σας, γιατί όλος ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για το τι έγινε τόσα χρόνια και με τη Novartis και με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με όλα τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας" πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL