Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελέγχου του κράτους οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

Eurokinissi

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ασάφεια σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά των επιδομάτων και του ασφαλιστικού, ενώ παρατήρησε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο είναι αποσπασματικές

Να απαντήσει με ποίον τρόπο θα καλύψει το κόστος ύψους 1,8 δισ. ευρώ των φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε προέτρεψε τον πρωθυπουργό η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί με μείωση δαπανών κι αναρωτήθηκε από πού θα προέλθει αυτή η μείωση: «Από την δραστική μείωση των κοινωνικών επιδομάτων; Από το πάγωμα των προσλήψεων και την απόλυση των συμβασιούχων; Από την κατάργηση του αφορολόγητου;»

Ακόμα, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ασάφεια σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά των επιδομάτων και του ασφαλιστικού, ενώ παρατήρησε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο είναι αποσπασματικές θέτοντας το ερώτημα αν θα προχωρήσουν οι υπόλοιπες προγραμματισμένες προσλήψεις.

Έννομες συνέπειες από την παύση της διαδικασίας επιλογής γενικών γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στον χώρο της δημόσιας διοίκησης φανερώνουν «παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελέγχου του κράτους» επικρίνοντας ιδιαίτερα τον κατακερματισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς μελέτη σε κατάργηση γραμματειών, ενώ σταματά την σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής γενικών γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ προειδοποιώντας ότι αυτή η παρέμβαση της κυβέρνησης θα έχει έννομες συνέπειες.

Η ίδια αναρωτήθηκε ακόμα αν ο νέος διοικητικός γενικός γραμματέας θα λειτουργεί παράλληλα με τους πολιτικούς γενικούς γραμματείς, δεδομένης της έντονης κριτικής της ΝΔ στην υπερδιόγκωση του κράτος κατά το παρελθόν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις