Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελέγχου του κράτους οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελέγχου του κράτους οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

Να απαντήσει με ποίον τρόπο θα καλύψει το κόστος ύψους 1,8 δισ. ευρώ των φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε προέτρεψε τον πρωθυπουργό η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί με μείωση δαπανών κι αναρωτήθηκε από πού θα προέλθει αυτή η μείωση: «Από την δραστική μείωση των κοινωνικών επιδομάτων; Από το πάγωμα των προσλήψεων και την απόλυση των συμβασιούχων; Από την κατάργηση του αφορολόγητου;»

Ακόμα, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ασάφεια σε μία σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως αυτά των επιδομάτων και του ασφαλιστικού, ενώ παρατήρησε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο είναι αποσπασματικές θέτοντας το ερώτημα αν θα προχωρήσουν οι υπόλοιπες προγραμματισμένες προσλήψεις.

Έννομες συνέπειες από την παύση της διαδικασίας επιλογής γενικών γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης στον χώρο της δημόσιας διοίκησης φανερώνουν «παλαιοκομματικές νοοτροπίες ελέγχου του κράτους» επικρίνοντας ιδιαίτερα τον κατακερματισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προχώρησε χωρίς μελέτη σε κατάργηση γραμματειών, ενώ σταματά την σε εξέλιξη διαδικασία επιλογής γενικών γραμματέων μέσω ΑΣΕΠ προειδοποιώντας ότι αυτή η παρέμβαση της κυβέρνησης θα έχει έννομες συνέπειες.

Η ίδια αναρωτήθηκε ακόμα αν ο νέος διοικητικός γενικός γραμματέας θα λειτουργεί παράλληλα με τους πολιτικούς γενικούς γραμματείς, δεδομένης της έντονης κριτικής της ΝΔ στην υπερδιόγκωση του κράτος κατά το παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL