Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ / Υπερασπίσου το παιδί γιατί... υπάρχει ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ / Υπερασπίσου το παιδί γιατί... υπάρχει ΔΝΤ

Προετοιμασία του εδάφους από τη Ν.Δ., ώστε να προχωρήσει σε πολιτική περικοπών, "βλέπει" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου και ειδικότερα στις προνοιακές ενισχύσεις για το παιδί. "Θα αντισταθούμε στις περικοπές που ετοιμάζουν για το παιδί, με ορολογία ΔΝΤ" διαμηνύει.

Αφορμή για την τοποθέτησή της αποτέλεσε η επίσκεψη της υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ, όπου επανέλαβε "τις γνωστές εξαγγελίες περί ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος και εφάπαξ χορήγησης επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση" και δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη «εξορθολογισμού των κριτηρίων χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων».

"Όμως ήδη", σημειώνει η τέως αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, "ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί με απόλυτη διαφάνεια ψηφιακά τα προνοιακά επιδόματα με κριτήρια απολύτως ορθολογικά με βάση τη σχετική νομοθεσία". "Ο δήθεν ‘εξορθολογισμός των κριτηρίων’ είναι κατά λέξη η ορολογία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα" σημειώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή του ΟΠΕΚΑ Στέλιου Πλιακή: «Καλωσορίσαμε την κ. υφυπουργό στον ΟΠΕΚΑ και της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στο έργο της. Την ενημερώσαμε αναλυτικά για το έργο του Οργανισμού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί βασικό βραχίονα υλοποίησης των προνοιακών πολιτικών του κράτους και ταυτόχρονα την ενιαία αρχή πληρωμών όλων των προνοιακών παροχών του, με διαφάνεια, ενιαίους κανόνες και ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας".

"Δυστυχώς όμως", αναφέρει η Θ. Φωτίου, "η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχασε χρόνο για να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να προχωρήσει στην πολιτική περικοπών που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και είχε επιτυχώς αποκρούσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις."

"Επαναλαμβάνουμε ότι οι πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το παιδί (επίδομα παιδιού, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί) αύξησαν το ποσό χρηματοδότησης από 822 εκατ. ευρώ σε 1,416 δισ. Αυτές οι πολιτικές σήμερα απειλούνται και αυτές θα υπερασπιστούμε στη Βουλή με συμμέτοχη την κοινωνία", καταλήγει στη δήλωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL