Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Καραμαλάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Νέος αρχηγός της αστυνομίας είναι ο μέχρι χθες υπαρχηγός της Μιχάλης Καραμαλάκης, όπως αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ, που συνεκλήθη για να ορίσει τον διάδοχο του Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ταυτόχρονα, χθες δημοσιεύτηκε νέο Προεδρικό Διάταγμα (85/2019) σύμφωνα με το οποίο μειώνονται κατά μία θέση εκείνες των αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα αυξάνονται κατά δύο οι θέσεις των υπαστυνόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να ακολουθήσουν κρίσεις στην αστυνομία, ωστόσο ο σεισμός διέκοψε τη διαδικασία.

Κόντρα τομεάρχη ΣΥΡΙΖΑ - υπουργείου

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είχαμε την πρώτη κόντρα του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε δήλωσή του ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε: "Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας.

Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου 'και δικός μου να είναι, και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα για να μου χρωστάει' προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα".

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο απάντησε: "Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε επιτελάρχης το 2017, υπαρχηγός το 2018 και αρχηγός σήμερα. Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του αρχηγού και του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για 'αναστήλωση του κράτους της Δεξιάς' και μάλιστα (!) με 'κλιμακούμενη προκλητικότητα'".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL