Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Καθώς συνεχίζεται η κατακραυγή της "γαλάζιας" βάσης / Παναγιωτόπουλος εσωτερικού και εξωτερικού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθώς συνεχίζεται η κατακραυγή της "γαλάζιας" βάσης / Παναγιωτόπουλος εσωτερικού και εξωτερικού!

Στα κεραμίδια των... μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται η εκλογική βάση της Ν.Δ. μετά το θετικό σήμα που εκπέμπουν -μετεκλογικά- υπουργοί της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών. "Eξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι” σημείωσε χθες σε αυτό το φόντο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Χθες στο συνέδριο του 'Economist', μπροστά σε διεθνές ακροατήριο, είπα ότι για να σταθεί η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος. Ήταν σαφής ο αποδέκτης, ήταν σαφές για ποιον ήταν” είπε σε μία προσπάθεια δικαιολόγησης!

Νέα αποσιώπηση από το ΑΠΕ

Αποσιώπησε το ΑΠΕ, που τίθεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, την αποστροφή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το βήμα του "Economist" ότι «τα πολιτικά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Απολογία στους “νεομακεδονομάχους”

“Αυτό έγινε ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στη συγκεκριμένη περίσταση. Είναι μια νομική θεώρηση, δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει” απολογήθηκε στους νεομακεδονομάχους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν επιστρέψει στον προεκλογικό εαυτό του: "Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει. Προφανώς δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην κυβέρνηση. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση" ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά κι ενώ προχθές είχε δηλώσει ότι “επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής".

Κυρανάκης επαναφέρει στην τάξη!

Παρ' όλα αυτά, αρκετές ώρες αργότερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης προχώρησε στην ανάρτηση - αιχμή: "Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνική ήττα που πλήγωσε όλους τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη στην κυβέρνηση για να τη διορθώσει, όχι για να την υπερασπιστεί".

"Γαλάζιος" σεισμός στα social media

Τις καυστικές αντιδράσεις εξαπατημένων "γαλάζιων" ψηφοφόρων πυροδοτεί στο Τwitter η υποκρισία της Ν.Δ. έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ενδεικτικά:

- “Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία της κωμωδίας 'Οι Μακεδονομάχοι που έγιναν αρνάκια' σε σενάριο και σκηνοθεσία Κυριάκου Μητσοτάκη”.

- “Σε λίγο η Ν.Δ. θα λέει ότι αυτή έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως θα πρέπει για Νόμπελ Ειρήνης να είναι υποψήφιος ο Κυριάκος”.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε συλλαλητήρια των “νεομακεδονομάχων” έχουν την τιμητική τους στα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες του Τwitter δεν παραλείπουν να “ανασύρουν” και το κάλεσμα για συμμετοχή σε προγραμματισμένο συλλαλητήριο του Μ. Βαρβιτσιώτη (16.1.19): «Θα βρεθούμε με τους πολίτες που ειρηνικά μεθαύριο θα διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Δεν θα δεχτούμε το εθνικό μας φρόνημα εσείς να το κάνετε και να το ονομάσετε φασισμό» σημείωνε ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Βαράνε τον Μαυρωτά, να ακούνε οι άλλοι

Επιπλέον, σε άρθρο με τίτλο “Οι πάσης φύσεως… 'Μαυρωτάδες'" η ιστοσελίδα “antinews”-που απηχεί τις απόψεις της εθνικιστικής πτέρυγας της Ν.Δ.- εξαπολύει πυρά κατά του νέου γενικού γραμματέα Αθλητισμού. “Ήταν απ’ αυτούς που στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πιο δύσκολη στιγμή: Όταν ξεπουλούσε τη Μακεδονία! Κι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρόταση μομφής εναντίον του Τσίπρα, και ο Μαυρωτάς στήριζε τον Τσίπρα (καταψήφιζε τη 'μομφή'...). Αυτό είναι επαρκής λόγος για να ΜΗ συμμετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στο νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ.” υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Χθες, το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτή η παραίτηση του πρώην βουλευτή του κόμματος, του εύχεται «καλή επιτυχία», όμως σημειώνει ότι «η προσπάθεια του Γιώργου Μαυρωτά είναι εξ αρχής ναρκοθετημένη». Η Σεβαστουπόλεως υπογραμμίζει ότι "φοβούμαστε πως οι προοδευτικές λύσεις που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται (σ.σ.: ο Γιώργος Μαυρωτάς) δεν έχουν και πολλούς συμμάχους στο κυβερνητικό νεοδημοκρατικό στρατόπεδο”.

Ν. Κοτζιάς: "Περισσεύει καμιά συγγνώμη;"

“Χαίρομαι που άρχισε να αρέσει σε Ν.Δ. η Συμφωνία Πρεσπών” ανήρτησε, σε σκωπτικό τόνο, στο Τwitter o Νίκος Κοτζιάς. “Επειδή όμως με είπαν προδότη, δέχτηκα 1.100 επιστολές + εκατοντάδες απειλητικά τηλεφωνήματα, σφαίρες και κάθε είδους πυρομαχικά, μέχρι και αντιαεροπορικά, σακούλες γεμάτα αίματα, ρωτώ μήπως, λέω μήπως, περισσεύει καμία συγγνώμη;” κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Καμία συγνώμη δεν περιμένουμε, ας πουν τουλάχιστον κάναμε λάθος» επισήμανε (στο Κόκκινο) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας που μίλησε για “όργιο υποκρισίας και ψεύδους από την πλευρά της Ν.Δ.”, που “πρέπει να το αποκαλύπτουμε»

Θα τον δει σήμερα ο Μητσοτάκης

Επίτροπος της Ελλάδας ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ Μ. Σχοινάς

“Άδειασμα” στον Αντώνη Σαμαρά συνιστά η επιλογή του πρωθυπουργού να προτείνει για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μαργαρίτη Σχοινά. Το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι “παραγωγικό - αναπτυξιακό” και -σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης- θα αφορά την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος είχε συμφωνήσει με τον προκάτοχό του Δημήτρη Βίτσα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει να αναλάβει και πάλι τον φάκελο της μετανάστευσης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ο Αντώνης Σαμαράς -από τον περασμένο Δεκέμβριο- φέρεται να είχε αποδεχθεί σχετική πρόταση της "γαλάζιας" ηγεσίας με εμπνευστή τον τότε σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Η πατριδοκάπηλη στάση ωστόσο του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ευρωπαϊκά κλιμάκια. Επιπλέον, υπήρχε η συμφωνία ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον Μάνφρεντ Βέμπερ να διεκδικήσει ο κ. Σαμαράς μια από τις αντιπροεδρίες του ΕΛΚ στη νέα Κομισιόν. Η εκλογή ωστόσο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέτρεψε τα δεδομένα και τις... βλέψεις του πρώην πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς -θα συναντηθεί στις 13.30 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη- είναι εκπρόσωπος του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στο παρελθόν έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2007-2009) της Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL