Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτή είναι η επιστροφή στην 'κανονικότητα' που είχε υποσχεθεί η Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτή είναι η επιστροφή στην 'κανονικότητα' που είχε υποσχεθεί η Ν.Δ."

Στην ένοχη προπαγάνδα κατέφυγε η Ν.Δ. για να κρύψει πως αποφυλακίζεται ένας καταδικασμένος που συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη. Με το που έγινε γνωστή η αναστολή της ποινής του Αριστείδη Φλώρου, η Ν.Δ., σαν έτοιμη από καιρό, εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν φταίει εκείνη, αλλά ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Αρ. Φλώρος είναι δικό της “τέκνο”, καθώς είχε δικηγόρο τον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και ανηψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υπενθυμίσει τη σχέση Δημητριάδη - Φλώρου, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου επεσήμανε: “αυτή είναι η επιστροφή στην ‘κανονικότητα’ που είχε υποσχεθεί η Ν.Δ.”.

Μάλιστα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη Ν.Δ. που φωτίζουν το παρελθόν και το παρόν του καταδικασμένου και του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού. “Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού από τον ανηψιό του Κ. Μητσοτάκη Γρηγόρη Δημητριάδη, ο Αριστείδης Φλώρος αποφυλακίζεται προκαλώντας το πανελλήνιο”, υπογραμμίζει και συνεχίζει: “Αντί η Ν.Δ. να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη για δήθεν αποφυλάκισή του με τον νέο Ποινικό Κώδικα, οφείλει να απαντήσει άμεσα:

* Ήταν ο Γρ. Δημητριάδης ο δικηγόρος που έφτιαξε τις off shore της οικογένειας Φλώρου την περίοδο που έλαβε χώρα το σκάνδαλο της Energa;

* Ποιοι ήταν οι δικηγόροι που επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τον Αρ. Φλώρο στη φυλακή; Εάν δεν ξέρει ο Κ. Μητσοτάκης, ίσως να μπορεί να απαντήσει ο Γρ. Δημητριάδης.

* Έχει κληθεί σε απολογία εδώ και έναν χρόνο για τα πλαστά πιστοποιητικά; Εάν όχι, και γι’ αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;

* Γιατί ο κ. Φλώρος είχε εξασφαλίσει αναστολή εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 13 ετών) για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου, πολύ πριν καν τεθεί σε διαβούλευση ο νέος Ποινικός Κώδικας; Και γι’ αυτό ο νέος Ποινικός Κώδικας φταίει;”.

Αντιπερισπασμός Ν.Δ.

Νωρίτερα η Ν.Δ. είχε αποδώσει όλο το πρόβλημα στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα υποστηρίζοντας ότι “οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της Ν.Δ. και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ., όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρισμοί αβάσιμοι και αστείοι

“Οι ισχυρισμοί της Ν.Δ. και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα και γι’ αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείοι. Ο εξορθολογισμός του Ποινικού Κώδικα για τους καταχραστές του Δημοσίου, μετά και την ‘υπόθεση της καθαρίστριας’, δεν έφερε καμία ουσιώδη αλλαγή στον θεσμό της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τους καταδικασθέντες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Και προφανώς ο εξορθολογισμός αυτός δεν αρκεί από μόνος του για να οδηγηθεί οποιοδήποτε δικαστήριο σε μια τέτοια κρίση, όπως η σημερινή για τον Αρ. Φλώρο. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η πρόταση του εισαγγελέα του δικαστηρίου ήταν να απορριφθεί η σχετική αίτηση” απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: “Η αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου, συνεργάτη του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη, είναι η επιστροφή στην ‘κανονικότητα’ που είχε υποσχεθεί η Ν.Δ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL