Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: / ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: / ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο Μητσοτάκης

Πυρά προς την κυβέρνηση για τις προσβλητικές αναφορές της υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου στον αντιδικτατορικό αγώνα και στους αγωνιστές της Αριστεράς εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη, καθώς όσα είπε η Δ. Μιχαηλίδου "προσβάλλουν και προσωπικά τον πρωθυπουργό που την επέλεξε για υφυπουργό".

Υπενθυμίζεται ότι η Δ. Μιχαηλίδου είχε καταφερθεί προσβλητικά για τον αντιδικτατορικό αγώνακατά την παρουσίαση βιβλίου του Σταύρου Τσακυράκη πέρυσι τον Μάρτιο. Στις δηλώσεις της, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μιλούσε για αγιοποίηση του αγώνα της δικτατορίας "επειδή ουσιαστικά έγινε, επειδή δεν έγινε ο αγώνας την ώρα που έπρεπε να γίνει" (sic) και χαρακτήριζε ψυχικά νοσούντες εκείνους που αγωνίστηκαν και εκείνους που κρατούν ζωντανή τη μνήμη για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Όπως ήταν λογικό, ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την ανοιχτή επιστολή από τους ίδιους τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής αντίστασης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υφυπουργός δεν έχει αισθανθεί ακόμη την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι: «Οι άθλιες αναφορές της κ. Μηχαηλίδου προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα”.

Επισημαίνεται ακόμη ότι “παρά την κοινωνική κατακραυγή, η οποία κορυφώθηκε με την ανοιχτή επιστολή δεκάδων αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, η κ. Μιχαηλίδου δεν αισθάνθηκε ακόμα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την άθλια αναφορά της σε 'ψυχικά νοσούντες' για τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Αυτό οφείλει έμπρακτα να το κάνει ο κ. Μητσοτάκης”.

“Τα όσα είπε η κ. Μιχαηλίδου προσβάλλουν βάναυσα τον ελληνικό λαό και τους διαχρονικούς αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία, εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό που την επέλεξε για υφυπουργό Εργασίας" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL