Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Χρ. Γιαννούλης: Η ΝΔ στεναχωρήθηκε πιο πολύ για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ παρά χάρηκε για τη νίκη της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Γιαννούλης: Η ΝΔ στεναχωρήθηκε πιο πολύ για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ παρά χάρηκε για τη νίκη της

Την άποψη ότι «η ΝΔ στεναχωρήθηκε πιο πολύ για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, παρά χάρηκε για τη νίκη της» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9». «Αυτές οι αυτοδυναμίες είναι ευάλωτες όταν δεν έχεις πολιτική και η πολιτική σου είναι κάτι από εδώ, κάτι από εκεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιαννούλης επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν «μια αυτοδύναμη εκλογή της ΝΔ, που είναι στρατηγικός αντίπαλος πολιτικών και όχι προσώπων», ωστόσο σχολίασε ότι δόθηκε μια εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό που συγκέντρωσε, ώστε να μην θεωρήσει ότι είναι ένα κόμμα, αλλά μια παράταξη, «ένα κομμάτι της ιστορίας αυτής της χώρας που είναι η αριστερά και οι προοδευτικοί άνθρωποι».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι «και η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ή άλλως θα περάσει μέσα και από αυτό το καμίνι της αυτοκριτικής», ενώ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και ότι «κάθε ηγέτης, κάθε πολιτική, κάθε απόφαση είναι προσαρμοσμένη στον καιρό της». Τόνισε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί να είναι η προοδευτική παράταξη, η συμμαχία όλων εκείνων των ανθρώπων που έχουν κοινές αξίες».

Σε αυτή την παράταξη εκτίμησε ότι «πρέπει να χωρέσουν αυτοί που δυσανασχετούν (σχετικά με το) ότι σήμερα ένα από τα πρώτα μέτρα (που έχουν ληφθεί από τη νέα κυβέρνηση) είναι ότι όποιος δεν έχει ΑΜΚΑ στα νοσοκομεία δεν θα απολαμβάνει υπηρεσίες». «Είμαι τώρα σε ένα ιατρείο και ρώτησα μια γιατρό. Υπάρχει περίπτωση Έλληνας επιστήμονας να του έρθει στα έκτακτα περιστατικά ενός δημόσιου νοσοκομείου ένα παιδί με κάποιο πρόβλημα, ή ένας νέος για να μην νομίσουμε ότι είναι δραματοποιημένη η κατάσταση ή ένας ενήλικας με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και να του πει "ξέρετε, η κυβέρνηση μου είπε ότι αν δεν έχετε ΑΜΚΑ δεν θα σας εξετάσω;" Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Ακόμη και αν ο γιατρός θα υποστεί κάποιες συνέπειες από τη λογική των κ. Γεωργιάδη, Βρούτση κτλ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να μιλήσουμε με όρους ζωής. Ποιοι είναι λοιπόν οι κανόνες, οι αξίες και οι κόκκινες γραμμές που συνδέουν πάρα πολλούς Έλληνες, πολύ περισσότερους από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στα κομματικά αρχεία του ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουμε κοινωνικό κράτος; Θέλουμε δημόσια εκπαίδευση, δημόσια υγεία; Θέλουμε δημόσιες λειτουργίες, δημόσιες συγκοινωνίες; Θέλουμε διαφάνεια; Θέλουμε καταπολέμηση της διαφθοράς; [...] Αυτά θέλουν και προοδευτικές πολιτικές δεν θέλουν μιζέρια, ρεβανσισμό και λαϊκισμό του στυλ πηγαίνουμε 7.10 στα γραφεία με τα γυαλιά ηλίου, όπως ο κ. Κικίλιας αν θέλουμε να μπούμε και σε lifestyle συγκρίσεις. Αυτά κρατάνε κάνα μήνα» σημείωσε.

Για τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης επισήμανε ότι υπάρχουν «ακόμη και αντιφατικές και αντικρουόμενες απόψεις» και σε πρακτικά ζητήματα, ενώ σχετικά με τα μέτρα που προωθούνται για την απλή αναλογική τόνισε: «είμαστε στα όρια σε ό,τι αφορά αυτή την ευκολία με την οποία νομίζουν ότι οι 158 βουλευτές μπορούν να παράγουν τα πάντα νομοθετικά. Είμαστε στο όριο να αρχίσει να εκφυλίζεται και να δέχεται πλήγματα ο κορμός, η καρδιά, ο πυρήνας και του πολιτεύματός μας». Τέλος για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε: «η γραμμή επικοινωνίας Ζαλοκώστα- δημόσιων μέσων ενημέρωσης ήταν κάτι που αφέθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα δεν χρειάζεται ούτε τηλεφωνική γραμμή από το γραφείο του στο Μαξίμου, φωνάζει ο πρωθυπουργός για το Αθηναϊκό Πρακτορείο και για την ΕΡΤ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL