Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ντίλερ τραπεζικών συμφερόντων η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντίλερ τραπεζικών συμφερόντων η Ν.Δ.

"Για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία γίνεται ο ντίλερ τραπεζικών συμφερόντων;" διερωτήθηκε στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεταφορά του αποθεματικού των 37 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

"Θα δοθεί τελικά στις τράπεζες το λεγόμενο 'μαξιλαράκι', αυτά τα δισεκατομμύρια τα οποία αποτέλεσαν τη θωράκιση και τη βάση στην οποία πάτησε η ελληνική οικονομία για να δανειστεί 3,5 φορές επί των ημερών μας από τις αγορές;", σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης. "Η επταήμερη απασχόληση των εργαζομένων είναι μέσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ή δεν καταλάβαμε καλά; Γιατί κάθε φορά που θέταμε ερωτήματα μας έλεγαν ότι 'δεν είναι αυτό που νομίζεις'” τόνισε.

Παππάς: "Τι ήθελε η Ν.Δ. στο ΔΝΤ;"

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Ν. Παππάς υποστήριξε πως, όταν μηδενίζεις το 'μαξιλάρι' σου, ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστείς την προσφυγή στην τελευταία καταφυγή, "δηλαδή το ΔΝΤ", κάνοντας λόγο για μηδενική ασφάλεια και "δραματικό πισωγύρισμα σε σχέση με τα δημοσιονομικά μας".

"Η διάψευση των όσων είπε ο κ. Παπαδημητρίου δεν έχει νόημα, καθώς τα ίδια έχουν υποστηρίξει στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος επισκέφθηκε το ΔΝΤ τον Μάρτιο" αποκάλυψε τονίζοντας ότι η Ν.Δ. πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο πήγε εκεί. "Έχουμε ένα πλέγμα δηλώσεων που συμπληρώνουν ένα παζλ πάρα πολύ κρυστάλλινο και διαφανές: Οι άνθρωποι θέλουν ξανά προσφυγή σε δανειστή ύστατης καταφυγής ως μοχλό πίεσης για να επιβάλουν αυτές τις πολιτικές" υποστήριξε ο Ν. Παππάς.

Φάμελλος: "Υπάρχουν πολλοί 'λαγοί'"

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και υποψήφιος στη Β' Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι ο Μπ. Παπαδημητρίου "εκφράζει τον μύχιο πόθο της Ν.Δ., η οποία δεν θέλει απλώς να δώσει τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες, αλλά θέλει να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στην ίδια μας τη χώρα, ώστε να εφαρμόσει ανάλγητες πολιτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας και της ασφάλισης".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και, σε περίπτωση που στ’ αλήθεια διαφωνεί με τη δήλωση Παπαδημητρίου, να τον αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. διότι, μεταξύ άλλων δεινών, "τέτοιες δηλώσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας και μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις στις αγορές, με τροποποίηση των επιτοκίων και διασάλευση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας".

Τόνισε δε ότι, από τη στιγμή που η Ν.Δ. δεν διαφώνησε κατηγορηματικά με τη δήλωση Παπαδημητρίου, συνεπάγεται ότι υποστηρίζει την επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και την εφαρμογή τέταρτου Μνημονίου.

"Υπάρχουν πολλοί 'λαγοί' που εμφανίζονται τελευταία και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών στη χώρα" συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος και στα λεγόμενα του Γ. Στουρνάρα.

Ν. Φίλης: "Κατευθείαν σε νέο Μνημόνιο"

"Στόχος τους είναι να επαναφέρουν τη συζήτηση περί πιστοληπτικής γραμμής, που οδηγεί κατευθείαν σε νέο Μνημόνιο" τόνισε ο υποψήφιος στην Α' Αθήνας Ν. Φίλης.

Ρ. Σβίγκου: "Μνημόνιο φτωχοποίησης από τη Ν.Δ."

Η επίσης υποψήφια στην Α' Αθήνας Ρ. Σβίγκου επισήμανε πως, όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει, η Ν.Δ. δεσμεύεται πως θα φέρει "ένα δικής της κοπής Μνημόνιο άγριας φτωχοποίησης και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL