Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Καμία αναφορά στις επιστολές Καραμανλή από Μητσοτάκη, μόνο λάσπη: / Καμία αναφορά στις επιστολές Καραμανλή από Μητσοτάκη, μόνο λάσπη: Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καμία αναφορά στις επιστολές Καραμανλή από Μητσοτάκη, μόνο λάσπη: / Καμία αναφορά στις επιστολές Καραμανλή από Μητσοτάκη, μόνο λάσπη: Στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια

“Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής” επιχείρησε να διαμηνύσει χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο των σχετικών αποκαλύψεων του Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. (Αlpha) πέταξε την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με τις επιστολές Καραμανλή το 2005 σε ξένους ηγέτες ζητώντας να γίνει δεκτή η διπλή ονομασία «Makedonija - Skopje» και σκέτο «Makedonija» λέγοντας πως «η ιστορία έχει γράψει ότι ο Κώστας Καραμανλής είπε 'όχι' στο Βουκουρέστι, όπως και πέντε πρωθυπουργοί στη συνέχεια, ενώ οι επιστολές ήταν γνωστές στον ελληνικό Τύπο από το 2005. Και όταν υπέστη αφόρητες πιέσεις το 2008, κράτησε υπεύθυνη εθνική στάση”.

Ισχυρίστηκε σε συνωμοσιολογικούς τόνους ότι στο θέμα των Σκοπίων "ο κ. Τσίπρας εξαργύρωνε γραμμάτια”, διότι “το 2015 είναι καταγεγραμμένο ότι ο κ. Γιούνκερ του είχε πει ότι 'θα σε βοηθήσουμε, αλλά θα λύσεις το θέμα των Σκοπίων'”! Παρ' όλα αυτά κλιμάκωσε το ρεσιτάλ υποκρισίας λέγοντας ότι "είναι μία διεθνής συμφωνία κυρωμένη, δεν ακυρώνεται μονομερώς, δυστυχώς εξαγοράστηκαν βουλευτές με πολιτικά χαρτοφυλάκια και τώρα καλούμαστε να μαζέψουμε τα σπασμένα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε ότι “για το 2019 δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές” σημειώνοντας ότι "θα προχωρήσουμε με μειώσεις φόρων από το 2020 και σε βάθος τετραετίας”. Επιπλέον, ανέφερε “πως είναι στις προθέσεις μου να διατηρηθεί το επίδομα προς τους συνταξιούχους", προσθέτοντας ωστόσο ότι “αυτό θα κριθεί από το εάν η οικονομία θα πιάσει τους στόχους για ανάπτυξη ύψους 4%”! Περιορίστηκε να επισημάνει ότι “αυτός ο στόχος θα πιαστεί”.

Ο κ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας να επαναλάβει την πρόθεση της Ν.Δ. για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στο Δημόσιο, επεσήμανε ότι “δεν μπορούμε όμως από τη μία στιγμή στην άλλη να πάμε σε ένα πλαίσιο προσλήψεων μεγαλύτερο από τις αποχωρήσεις” προτάσσοντας “μια συστηματική προσπάθεια μείωσης του αποτυπώματος του κράτους εκεί που δεν είναι απολύτως απαραίτητο».

Θεωρεί δε ότι “υπάρχει ακόμη περιθώριο για στοχευμένες μειώσεις δαπανών, σε διάφορους τομείς, ακόμη και σ' αυτόν της Υγείας”! Σε αυτό το πλαίσιο είπε με νόημα ότι “η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία δεν ανταποκρίνεται σε σύγχρονο κράτος. Τα νοσοκομεία χρειάζονται ικανούς μάνατζερ. Αντί να πάμε να αγοράσουμε μαγνητικούς τομογράφους, ας πάμε να αγοράσουμε υπηρεσίες. Το κράτος να αγοράζει αριθμό εξετάσεων. Δεν κάνουμε μαγνητική για ψύλλου πήδημα»! Αν και δεσμεύτηκε ότι «δεν θα επιστρέψει το εισιτήριο στα νοσοκομεία», κάλεσε τους τηλεθεατές να “συγκρίνουν την αύξηση υπέρ εισφορών υγείας που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δείτε ότι η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από το πεντάευρο”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ισχυρίστηκε εκ νέου ότι “μίλησα για επταήμερη λειτουργία, ποτέ για επταήμερη εργασία. Δεν θα συμμετέχω σε προπαγάνδα fake news του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τέλος, επανέλαβε σε εκβιαστικό τόνο ενόψει εκλογών ότι “έκανα μια αυτονόητη παρατήρηση, ότι, εάν δεν λάβουμε αυτοδυναμία, θα πάμε σε εκλογές άμεσα με απλή αναλογική, καθώς κανένα από τα μικρότερα κόμματα δεν λένε πως θα συνεργαστούν ως εταίρος σε μία κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL