Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Δεν έχω δικαίωμα να πω ότι παρέλαβα καμένη γη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν έχω δικαίωμα να πω ότι παρέλαβα καμένη γη"

Την καταστροφολογική ρητορική που υιοθέτησε επί τριάμισι χρόνια για την πορεία της οικονομίας ακύρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς ομολόγησε (ΣΚΑΪ) πως “δεν έχω δικαίωμα να πω ότι παρέλαβα καμένη γη, διότι γνωρίζω και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ποια είναι η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών”!

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι “οι πρώτες μειώσεις των φόρων στον ΕΝΦΙΑ, τις επιχειρήσεις, την εστίαση και τα μερίσματα χωράνε μέσα στο υφιστάμενο δημοσιονομικό πλαίσιο”, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι “οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από 1.1.2020” καθώς “για το 2019 δεν έχουμε περιθώρια για πρόσθετες παροχές”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρακάμπτοντας τα "γαλάζια" βέλη για την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ότι “δεν κόβονται τα επιδόματα, παραμένουν στο επίπεδο που είναι σήμερα”. Σε ερώτηση δε που αφορά τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σημείωσε πως “θα δοθείμ αλλά στο τέλος του χρόνου”. Ο Κ. Μητσοτάκης, παρά το γεγονός ότι σε πρωτομαγιάτικη δήλωση είχε χαρακτηρίσει “λαϊκισμό” τη βοήθεια προς τους συνταξιούχους, ισχυρίστηκε ότι “και εμείς θα δίναμε το επίδομα, αλλά το ερώτημα είναι γιατί το έδωσε τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας”!

Δεν παρέλειψε ωστόσο να προϊδεάσει για την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος, καθώς “οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μία σκληρή ταξική πολιτική, για μεγαλύτερα πλεονάσματα απ’ ό,τι μας ζητούσαν, για να μοιράζουν επιδόματα στους πολιτικούς τους πελάτες”...

Στο στόχαστρο η ΔΕΗ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, σημείωσε ότι “θα σώσουμε τη ΔΕΗ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σωθεί η ΔΕΗ”, προσθέτοντας -σε απειλητικούς τόνους- ότι “θα αναζητηθούν και ευθύνες γι’ αυτούς οι οποίοι θα μας παραδώσουν τη ΔΕΗ σε αυτά τα οικτρά χάλια, διαλυμένη και στα όρια της χρεοκοπίας”.

Άνοιγμα στον Πρόεδρο, αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Ο Κ. Μητσοτάκης, αποφεύγοντας τις αναφορές στη "γαλάζια" άρνηση για συναίνεση στις αλλαγές στην κορυφή της Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι “από την πρώτη στιγμή είπα ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στηλιτεύσαμε με απόλυτο τρόπο την επιλογή της κυβέρνησης να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης όταν η ίδια είχε ομολογήσει ότι δεν έχει πια λαϊκή νομιμοποίηση”. Προανήγγειλε ότι “η επόμενη κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, θα διορίσει άμεσα την ηγεσία της Δικαιοσύνης” προσθέτοντας ότι “θα επιλεγούν πρόσωπα τα οποία θα είναι 'υπεράνω' υποψίας”.

Συνειδητή η απουσία από το ντιμπέιτ...

Ο Κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την άρνησή του για τη διεξαγωγή τετ α τετ τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον πρωθυπουργό, παραδέχτηκε ότι “ότι συνειδητά επέλεξα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία να συνομιλώ με την κοινωνία και όχι με τον κ. Τσίπρα” λέγοντας πως “πρέπει να σας πω ότι δεν θεωρώ πως είναι και το τέλος του κόσμου”.

Συνήγορος του ΣΚΑΪ

Χαρακτήρισε δε “καλοδεχούμενη την απόφασή του κ. Τσίπρα να έρθει στον ΣΚΑΪ” ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν... κατάλαβε “αυτήν την εμμονή με τον τηλεοπτικό σας σταθμό”. Υποστήριξε ότι “είναι θετικό να μην υπάρχει κανένα εμπάργκο” περιοριζόμενος να συμπληρώσει ότι “όταν για ένα χρονικό διάστημα μείναμε μακριά από την ΕΡΤ, το κάναμε επειδή η ΕΡΤ διαχειρίζεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου”...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ:

"Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να εμπιστευθούν τη Ν.Δ."

“Αυτοσκοπό” χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την “ισχυρή εντολή” για τη Ν.Δ. ώστε -όπως επανέλαβε σε εκβιαστικούς τόνους- “να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες μέσα στο κατακαλόκαιρο”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. (ΣΚΑΪ) κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για “παλινωδίες” καλώντας “πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι επέλεξαν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε προηγούμενες εκλογές να εμπιστευτούν τη Ν.Δ.”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσβλέποντας στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ισχυρίστηκε ότι “δεν αντέχει η χώρα περιπέτειες κατακαλόκαιρο και δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε αυτή τη στιγμή σε μία λογική παζαριών, συζητήσεων, εκπτώσεων σε αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε”. Στοχεύοντας την ηγεσία του κετροαριστερού φορέα σημείωσε ότι “δεν έχω καταλάβει τι θέλουν να κάνουν και νομίζω ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν καταλάβει και αυτοί".

Σε αυτό το πλαίσιο απευθύνθηκε προς “τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το βασικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι ισχυρή κυβέρνηση, να δρομολογήσουμε μία γρήγορη ανάπτυξη. Και να έχουμε, επίσης, τη σιγουριά και τη σταθερότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε κρίσιμα εθνικά ζητήματα με την απαραίτητη σοβαρότητα”. Εκτίμησε δε με νόημα ότι “αυτό θα οδηγήσει πολύ κόσμο τελικά στο να στηρίξει τη Ν.Δ. χωρίς κατ’ ανάγκην να ταυτίζεται απόλυτα με τη Ν.Δ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL