Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Μείωση του ωραρίου των φαρμακείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μείωση του ωραρίου των φαρμακείων

«Στο νέο μεταμνημονιακό περιβάλλον θεωρήσαμε σωστό να ρυθμίσουμε πλέον το θέμα, να ταυτίζεται, δηλαδή, το ωράριο λειτουργίας των ιδιωτικών φαρμακείων με το ωράριο των άλλων μαγαζιών της υπόλοιπης αγοράς, με σεβασμό στην ανάγκη των φαρμακοποιών να ξεκουράζονται τις αργίες, τα σαββατοκύριακα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αποδεχόμενος την τροπολογία για την αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, Θοδωρής Δρίτσας, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Χρήστος Σιμορέλης αυξάνοντας τις ημέρες αργίας κατά τις οποίες δεν λειτουργούν τα φαρμακεία.

«Επανακτούμε και ως φαρμακοποιοί τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και τη στοιχειώδη ικανοποίηση για τη ζωή μας» σημείωσε ο Γ. Πάλλης. «Δεν είναι δυνατόν να εξοντώνεται ο επιστήμων φαρμακοποιός» επισήμανε ο Θ. Δρίτσας.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία μειώνεται στο μισό η συμμετοχή των ασθενών στα νέα φάρμακα για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Επίσης δίνεται στον υπουργό Υγείας η δυνατότητα να μειώνει τη συμμετοχή των ασθενών στα γενόσημα φάρμακα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL